12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialDIICOT: 11 israelieni şi români,cercetaţi pentru infracţiuni de violenţă, tâlhărie şi şantaj

DIICOT: 11 israelieni şi români,cercetaţi pentru infracţiuni de violenţă, tâlhărie şi şantaj

UPDATE. Avocatul lui Mihai Mila, despre care surse judiciare susţin că este vizat în dosarul DIICOT privind recuperări de bani şi violenţe, a declarat că tânărul nu este nepotul lui Gigi Becali şi nu are niciun grad de rudenie cu acesta.

„Nu există niciun grad de rudenie între familiile Mila şi Becali, iar Mihai Mila nu este nepotul lui Gigi Becali. Cel mult, îi leagă etnia, ambii fiind machedoni, şi locul de reşedinţă, respectiv Pipera”, a spus avocatul lui Mihai Mila, potrivit Mediafax.

_ _ _ _ _

Tolea Ciumac şi Mihai Mila, unul dintre nepoţii lui Gigi Becali sunt vizaţi în ancheta de fapte cu violenţă a procurorilor DIICOT, alături alţi membri ai unei grupări specializate în infracţiuni de violenţă – lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj.

În martie 2009, Tolea Ciumac, fost rugbist, de origine moldoveană, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, de magistraţii instanţei supreme, în dosarul în care a fost acuzat de tentativă de omor în urma unui scandal la un bar de noapte din Braşov.

În februarie 2013, Mihai Mila a primit trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane al lui Gigi Becali, transmite Mediafax.

Aceleaşi surse au declarat că, în dosarul instrumentat de DIICOT, patru israelieni au organizat o grupare care urmărea recuperarea de sume de bani, totul făcându-se prin fapte cu violenţă.

În unele cazuri, susţin sursele citate, israelienii cooptau, pentru recuperări de bani, şi români.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/9970cb666ad17b371c24e65d2010702a/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>

<a href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”>
<img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” />
</a>

În acest dosar vor fi audiaţi şi doi medici esteticieni originari din Israel, unul fiind victimă, iar celălalt, instigator la fapte cu violenţă, au mai spus sursele citate.

Astfel, unul dintre cei doi medici ar fi angajat gruparea pentru a recupera o sumă de bani de la colegul său, context în care acesta a fost victima unor violenţe.

Sursele citate susţin că gruparea folosea, la acţiunile de recuperare, puşti, pistoale şi alte arme şi îşi ameninţau victimele cu moartea.

În acest caz, au fost făcute, marţi, 18 percheziţii în Bucureşti şi în localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu din Ilfov, la locuinţele membrilor grupării, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură.

În 4 iunie, una dintre victimele grupării a fost obligată să se deplaseze împreună cu învinuiţii la sediul unui cabinet de avocatură şi obligată să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro şi să le vireze membrilor grupării în baza acestuia suma de 93.000 de euro, au precizat anchetatorii.

Cele mai citite

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă