19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDiaconescu promite repatrierea condamnatilor

Diaconescu promite repatrierea condamnatilor

Ministrul de Externe roman, Cristian Diaconescu a declarat, ieri, in cadrul unei intalniri cu presa straina, ca Romania este de acord sa-i reprimeasca pe cetatenii romani condamnati in Italia, dar nu si pe cei suspectati de infractiuni si inca necondamnati in Peninsula.

Potrivit lui Cristian Diaconescu, circa 33 de romani ar urma sa fie repatriati din Italia. Pe fondul cresterii numarului de violuri, ai caror autori sunt cetateni romani, guvernul italian a aprobat ieri un decret care impune o sentinta obligatorie de inchisoare pe viata pentru violurile asupra minorilor sau pentru cele care se soldeaza cu moartea victimei. Actul adoptat de Cabinetul italian mai prevede oferirea de asistenta legala gratuita victimelor, anuleaza posibilitatea arestului la domiciliu pentru autorii violurilor si impune accelerarea proceselor pentru persoanele surprinse in timp ce comiteau un viol.

Potrivit cotidianului Il Messagero, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a declarat ca va recurge la justitie ca reactie la acuzatiile ce i-au fost aduse de consulul Romaniei la Torino, Iulia Buje, si sustine ca informatiile potrivit carora ar fi angajat trei imigranti romani la negru in urma cu circa zece ani sunt "in intregime inventate". Pe de alta parte, Iulia Buje a fost chemata la consultari la Bucuresti pentru a da clarificari in legatura cu declaratiile facute despre Maroni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă