15.8 C
Bucureศ™ti
joi, 10 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialDezbaterea proiectului Legii insolvenลฃei persoanelor fizice, amรขnatฤƒ

Dezbaterea proiectului Legii insolvenลฃei persoanelor fizice, amรขnatฤƒ

Comisia Juridicฤƒ a Camerei Deputaลฃilor a amânat, marลฃi, din nou, pentru o sฤƒptฤƒmânฤƒ, dezbaterea proiectului privind insolvenลฃa persoanei fizice iniลฃiat de deputatul PSD Ana Birchall, pe motiv cฤƒ deputaลฃii sฤƒ aibฤƒ timp sฤƒ studieze noile amendamente fฤƒcute la proiect, informeazฤƒ Mediafax.

Ana Birchall a prezentat unele amendamente fฤƒcute la proiect ศ™i a subliniat cฤƒ a lucrat la ele "pânฤƒ târziu în noapte".

VicepreลŸedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica a propus amânarea dezbaterilor pentru o sฤƒptฤƒmâna, pentru a se studia noile amendamente, iar propunerea a fost acceptatฤƒ de membrii comisiei ."Propun sฤƒ facem o hârtie la Biroului Permanent sฤƒ lucrฤƒm sฤƒptฤƒmâna viitoare în paralel cu plenul. Fac o propunere sฤƒ amânฤƒm", a spus Nica.

Birchal a arฤƒtat cฤƒ pânฤƒ vineri toลฃi cei care au amendamente ลŸi observaลฃii sฤƒ le transmitฤƒ la comisie."Eu am lucrat împreunฤƒ cu Ministerul JustiลŸiei ลŸi CSM, am amendat legea în urma unei decizii luate de comisie, cei de la CSM au ridicat problema aglomerฤƒrii instanลฃelor ลŸi eu am lucrat pentru a gฤƒsi soluลฃii pentru introducerea procedurii administrative. Vฤƒ rog, domnule preลŸedinte, pânฤƒ vineri, în aceastฤƒ sฤƒptฤƒmânฤƒ, sฤƒ se transmitฤƒ toate amendamentele ลŸi observaลฃiile astfel încât sฤƒptฤƒmâna viitoare sฤƒ se intre în linie dreaptฤƒ cu adoptarea acestui proiect", a afirmat Birchall.

PreลŸedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, cฤƒ deputatul Ana Birchall, a primit mandat din partea BPN a PSD pentru finalizarea proiectului de lege privind insolvenลฃa persoanelor fizice, despre care a spus cฤƒ este, acum, un proiect "consolidat", discutat cu FMI ลŸi BNR.

Comisia juridicฤƒ a Camerei Deputaลฃilor a dezbฤƒtut, la sfârลŸitul lunii ianuarie, articole ale proiectului de lege privind insolvenลฃa persoanelor fizice care precizeazฤƒ principiile ลŸi definiลฃiile termenilor, deputatul PSD Ana Birchall, iniลฃiator al proiectului, ลŸi reprezentanลฃii PNL acuzându-se atunci de atacuri la persoanฤƒ.

Deputaลฃii din comisie au modificat titlul legii în procedura insolvenลฃei persoanelor fizice ลŸi au introdus mai multe principii de bazฤƒ.

Astfel, aplicarea acestui proiect are la bazฤƒ acordarea unei ลŸanse debitorului de bunฤƒ credinลฃฤƒ de redresare a situaลฃiei financiare prin intermediul unui plan de rambursare a datoriilor, sprijinirea ieลŸirii din starea de supraîndatorare a debitorului, inclusiv prin descฤƒrcarea de datorii, în condiลฃiile legii, într-un mod sistematic ลŸi raลฃional, maximizarea gradului de recuperare a creanลฃelor ลŸi a gradului de valorificare a activelor, atunci când este cazul.

Alte principii sunt asigurarea unei proceduri administrative ลŸi judiciare eficiente, inclusiv prin mecanisme adecvate de comunicare ลŸi derulare a procedurii într-un timp rezonabil, într-o manierฤƒ obiectivฤƒ ลŸi imparลฃialฤƒ, cu un minim de costuri, asigurarea unei proceduri administrative ลŸi judiciare pentru stabilirea legalitฤƒลฃii creditului.

Cele mai citite

Rodica Nassar รฎl apฤƒrฤƒ pe Ciolacu dupฤƒ gafa lui Ciucฤƒ

โ€žRฤƒspuns corect. Nota 10โ€, este reacศ›ia deputatului PSD Rodica Nassar dupฤƒ ce Nicolae Ciucฤƒ, รฎntrebat ce calitฤƒศ›i are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Kamala Harris dezvฤƒluie cฤƒ i-a cerut lui Zelenski sฤƒ aibฤƒ un succesor dacฤƒ este ucis sau capturat

Kamala Harris, vicepreศ™edintele SUA, a avut o cerinศ›ฤƒ surprinzฤƒtoare pentru preศ™edintele Ucrainei, Volodimir Zelenki, chiar รฎnainte de invazia pe scarฤƒ largฤƒ a Rusiei. Chiar รฎnainte...

Suspendare drasticฤƒ pentru rasism! Marco Curto sancศ›ionat dupฤƒ incidentul cu Hwang Hee-chan

FIFA a decis suspendarea lui Marco Curto pentru 10 meciuri, dupฤƒ un incident rasist รฎn timpul unui amical รฎntre Como ศ™i Wolverhampton. รŽn luna iulie...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ