19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDezbatere publica pentru PUZ-ul portului

Dezbatere publica pentru PUZ-ul portului

La sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta a avut loc ieri sedinta de dezbatere publica a Raportului de Mediu pentru Planul de Urbanism Zonal (PUZ) Êpentru portul Constanta. In cadrul evenimentului au fost expuse principalii vectori de dezvoltare ai portului pentru urmatoarele doua decenii.

In urma anunturilor publicate in mass-media si a invitatiilor transmise de catre CN APM SA Constanta, la dezbaterea publica au participat reprezentanti ai Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, ai Prefecturii Constanta, Consiliului Judetean Constanta, primariilor aflate in zona de influenta a planului propus, ai Directiei de Sanatate Publica Constanta, Directiei Apelor Dobrogea Litoral, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, ai Autoritatii Navale Romane si Capitaniei Portului Constanta. In cadrul acestei intalniri, elaboratorul Raportului de Mediu pentru Planul Urbanistic Zonal a facut o prezentare a acestuia si a liniilor generale abordate in PUZ. Prezentarea a fost urmata de o serie de dezbateri pe marginea acestui subiect, reprezentantii diferitelor institutii participante la dezbaterea publica formuland o serie solicitari de clarificare privind masurile de protectie a mediului cuprinse in raportul de mediu.

Conditii stricte de mediu

Unele dintre acestea au fost clarificate in timpul sedintei de catre reprezentantii conducerii Administratiei Porturilor Maritime Constanta si s-au referit in mod special la posibilitatile de acces ale traficului greu in interiorul portului, gasirea de solutii alternative de alimentare cu apa in Portul Constanta, asigurarea canalizarii menajere si pluviale si tratarea apelor uzate in toata incinta portuara pentru asigurarea protectiei mediului. Una dintre problemele ridicate in cadrul dezbaterii a fost cea legata de respectarea conditiilor de protectie a mediului de catre operatorii portuari. Reprezentantul elaboratorului raportului de mediu a precizat ca PUZ-ul contine masuri generale de protectie a mediului, iar pentru fiecare operator in parte realizarea oricarei investitii va fi conditionata de obtinerea avizului de mediu.

Viziunea CN APM

Conducerea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a mai prezentat perspectivele dezvoltarii Portului Constanta prin constituirea Molurilor III, IV si V si totodata incheierea unui contract pentru intocmirea studiului de fezabilitate pentru consolidarea falezei portului, care va presupune si o analiza a tuturor scurgerilor si deversarilor de ape in incinta portului. Reprezentantii CN APM SA Constanta precizeaza ca la intocmirea raportului de mediu pentru Planul de Urbanism Zonal au participat si operatorii portuari, in cadrul grupurilor de lucru constituite in acest sens.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă