14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialDestituiri, demisii, orgolii ale politicienilor

Destituiri, demisii, orgolii ale politicienilor

Anul 2005 a fost cu siguranta unul agitat pe scena politica botosa-neana. A inceput prin demisia prefectului Ioan Diaconu. Si a fost unicat mai ales ca nordicul judet a fost printre ultimele din tara unde Guvernul nu-si numise reprezentantii o data cu instalarea sa. Mandatul acestuia a durat fix o luna, ceea ce a pus la grea incercare nervii liberalilor si a incins pentru buna vreme spiritele intre cele doua tabere, respectiv liderul actual si fost al partidului Mihai Tabuleac si cea condusa de primarul liberal, Catalin Flutur. In cele din urma, dupa indelungi dezbateri si discutii fiind nevoie deseori de interventii de la centru, ba chiar a premierului Calin Popescu Tariceanu in calitate de presedinte al partidului, liberalii botosaneni au ajuns la un consens, alegandu-l pe Cristian Roman, putin cunoscut vietii politice de pana atunci.

Alianta l-a destituit pe Contac fara succes

Destituirea presedintelui Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, a fost iarasi un moment puternic petrecut pe scena politica botosaneana. Demarata ca un adevarat „tsunami politic”, dupa cum a fost caracterizata de unii liberali, incercarea actualei puteri de a scapa de un lider social-democrat de la conducerea Consiliului Judetean Botosani nu a avut sorti de izbanda pentru ca instanta a fost de alta parere. Aceasta a aprobat cererea de suspendare formulata de liderul PSD in cazul ordinului de destituire emis de prefectul Cristian Roman, cauzat de starea de incompatibilitate existenta intre Constantin Contac si fiul acestuia, Liviu Contac, director la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, unitate aflata in subordinea CJ Botosani.
Urmare acestui fapt, fiul presedintelui CJ Botosani, Liviu Contac, a demisionat din functia de director al directiei, rezolvand astfel problema incompatibilitatii. Valul destituirilor a fost urmat de demisia prefectului, solicitata de catre social-democrati, acuzandu-l pe acesta de abuz in functie, lucru care insa nu s-a intamplat.

Primarul Catalin Flutur, un adevarat soc pentru colegii de partid

Tot in acest an una din declaratiile-soc i-a apartinut primarului municipiului Botosani, Catalin Flutur, care a afirmat ca renunta la functii politice pentru administratie. Toate acestea au fost urmate din partea primarului Flutur de cel putin doua iesiri fulminante atat la alegerile din cadrul partidului, cat si la cele pentru Liga Alesilor Locali, cand acesta a tulburat victoria liderului PNL, Mihai Tabuleac, nemultumit de letargia in care au intrat imediat dupa alegeri liberalii.
Trebuie mentionat insa ca la alegerile din cadrul partidului acesta nu a votat nici cu echipa liderului liberal si nici cu tabara adversa. Anul 2005 a fost net dominat politic la Botosani, in conditiile in care toate partidele si-au reales in cele mai multe din cazuri liderii politici, iar la capitolul pierderi un aspect important este acela ca prin plecarea viceprimarului municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, la democrati actualul primar Catalin Flutur a pierdut la vot actualul Consiliu Local. Aceasta, in conditiile in care la Botosani popularii, fosti peremisti, colaboreaza cu social-democratii, iar pana acum viceprimarul Ghiorghita a facut parte din PRM.

Cele mai citite

Hamas revendică atacul de la Tel Aviv soldat cu șapte morți și 17 răniți

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a revendicat un atac comis marţi la Tel Aviv care s-a soldat cu şapte morţi şi 17 răniţi, relatează miercuri...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Simona Halep s-a întors cu o victorie importantă după 4 luni de pauză. Pe ce loc urcă în clasamentul WTA

Simona Halep (33 de ani, #1130 WTA) a reușit să câștige primul său meci după o lungă perioadă de inactivitate, învingând-o pe Arina Rodionova...
Ultima oră
Pe aceeași temă