36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialDespre muzica si muzicieni

Despre muzica si muzicieni

La prima editie din aceasta toamna a emisiunii "Inapoi la argument", Horia-Roman Patapievici aduce un invitat de seama: muzicianul, pianistul si dirijorul roman, director general al Filarmonicii "George Enescu" (din 1991), Cristian Mandeal. Cariera acestuia a inceput cu orchestrele din Targu Mures, Cluj si Bucuresti, obtinand in scurt timp un binemeritat renume. A colaborat cu orchestre de prestigiu din toata lumea, cu solisti de renume, cu orchestre de tineret, fiind invitat in jurii ale concursurilor internationale. Prestatiile sale au fost recompensate cu numeroase premii si distinctii. Nici un moment nu a renuntat sa promoveze muzica lui Enescu, dirijand "Oedip", atat la Opera Nationala din Bucuresti, cat si la Deutsche Oper din Berlin sau – in versiune de opera-concert, cu un succes remarcabil, la Festivalul International de la Edinburgh, editia 2002.

Daca urmariti
cu interes dezbaterile

pe teme culturale, cu discursuri expresive si interesante, intre personalitati cu adevarat reprezentative pentru cultura noastra, va propunem sa nu ratati aceasta prima editie a emisiunii, in care Mandeal va discuta despre recent incheiatul Festival "George Enescu", dar si despre ultima si neterminata lucrare a lui Bach "Die Kunst der Fuge" (Arta fugii), compozitie ce a incheiat anul acesta prima saptamana a festivalului.

Cele mai citite

Gresie pentru baie, bucătărie și living

Alegerea gresiei pentru baie, bucătărie și living implică luarea în considerare a unor factori precum funcționalitatea, durabilitatea și designul estetic. Iată câteva sfaturi pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă