17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialDespagubiri de sute de milioane pentru eutanasierea pasarilor

Despagubiri de sute de milioane pentru eutanasierea pasarilor

Localnicii din Cotumba si Beleghet vor primi despagubiri de peste o jumatate de miliard de lei pentru eutanasierea pasarilor. Actiunea de eutanasiere s-a incheiat si, potrivit bilantului, in cele doua localitati au fost sacrificate 2669 de pasari, gaini, rate, gaste sau curci. Proprietarii lor vor fi despagubiti cu 581 de milioane de lei, banii urmand sa le fie platiti la inceputul saptamanii viitoare.

Din cele 2.669 de pasari eutanasiate, 1.925 au fost in Cotumba, iar celelalte 744 in Beleghet. Cele mai multe pasari sacrificate au fost gaini outoare. „Eutanasierea pasarilor s-a facut in prezenta unor comisii formate dintr-un medic veterinar, doi reprezentanti ai Directiei Agricole, un specialist de la Agentia de Consultanta Agricola, primarul sau un reprezentant al primarului si un agent agricol”, a precizat Mihai Banu, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bacau. Pentru stabilirea despagubirilor, in prima faza, Directia Agricola a trimis la primarii o scrisoare prin care s-a recomandat pretul mediu pentru pasari, pret stabilit in urma unei analize a preturilor pietei de desfacere. Mihai Banu, directorul Directiei Agricole, considera ca s-a stabilit cel mai corect pret si ca proprietarii de pasari vor fi multumiti de banii platiti. Comisia ce s-a ocupat de eutanasiere a intocmit in fiecare gospodarie cate un raport cu numarul si tipul pasarilor sacrificate pentru ca despagubirile sa fie reale. Pentru o curca se vor plati 650.000 de lei vechi pe bucata, o gaina outoare va fi platita cu 250.000 de lei, iar pentru un pui de gaina sub un kilogram se va plati 50.000 de lei. Situatia pasarilor eutanasiate a fost trimisa la Ministerul Agriculturii si urmeaza sa fie virati banii dintr-un fond special existent.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă