7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialDesert special: Gogoși americane (donuts)

Desert special: Gogoși americane (donuts)

Gogoșile americane, preferatele polițiștilor din filmele hollywoodiene, diferă de cele românești, pentru că au formă de covrigi rotunzi, sunt mai pufoase și sunt glazurate și decorate cu bomboane colorate.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cum se pregătesc gogoșile americane (donuts).

Pregătite după rețeta sugerată de site-ul allrecipes.com, gogoșile pot fi o încântare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Citește și: Ce alimente să consumi ca să îți DETOXIFIEZI organismul

Ingrediente

  • două plicuri cu drojdie uscată
  • 60 ml de apă călduță
  • 350 ml de lapte călduț
  • 120 g de zahăr
  • o linguriță cu sare
  • două ouă
  • 120 g de unt topit sau 120 ml ulei pentru frământat
  • 630 g de făină
  • 60 ml de ulei pentru prăjit

Citește și: Ce alimente să consumi ca să îți stimulezi fertilitatea

  • 80 g de unt
  • 250 g de zahăr pudră
  • o linguriță și jumătate cu esență de vanilie
  • patru linguri cu apă fierbinte sau caldă

Mod de pregătire

Se toarnă drojdia uscată în apa călduță și se lasă la o parte pentru cinci minute, până când se face spumă.

Într-un bol mare, se amestecă încet, cu o lingură de lemn, drojdia, laptele, zahărul, sarea, ouăle, untul sau uleiul pentru frământat și 270 g de făină.

Apoi, se adaugă, treptat, făina rămasă, până când aluatul nu se mai lipește.

Citește și: Leacuri din natură: Cinci plante de primăvară care nu trebuie să-ți lipsească din casă

Se frământă pentru aproximativ cinci minute sau până când aluatul devine fin și elastic.

Se pune aluatul într-un bol uns cu unt și se acoperă. Se lasă la o parte, la căldură, până când își dublează volumul.

Aluatul este bun dacă revine la forma inițială atunci când este apăsat cu un deget.

Pe o suprafață pregătită cu făină se formează suluri de aluat de 1,5 cm grosime. După aceea, se taie sulurile în bucăți aproximativ egale și se formează cercuri din fiecare parte. Se acoperă cu un prosop curat.

Citește și: Desertul copilăriei: Caramele de casă

Se topește untul într-o cratiță, la temperatură medie. Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și se amestecă. Se ia de pe foc și se adaugă, treptat, apa fierbinte sau caldă, până când se formează o pastă fină, dar nu lichidă.

Se încălzește uleiul într-o cratiță mare, la 175 de grade Celsius. Se prăjesc gogoșile pe ambele părți, până când devin aurii.

Se scot din cratiță și se lasă pe un grătar ca să se scurgă de ulei.

Apoi, gogoșile calde se înmoaie pe o parte în pasta de zahăr și vanilie și apoi într-un bol cu bomboane colorate sau bomboane de ciocolată.

Peste gogoși, se mai poate turna și glazură de ciocolată albă sau neagră, peste care se presară bomboane decorative.

Cele mai citite

Cum alegi sandalele de mireasă? Iată câteva sfaturi!

Alegerea rochiei de mireasă, a pantofilor sau sandalelor și a accesoriilor este unul dintre cele mai importante și emoționante momente pentru orice mireasă. În...

Parlamentul Ungariei ratifică astăzi aderarea Suediei la NATO. Ungaria este singura țară aliată care nu îndeplinise această procedură

Parlamentul Ungariei are programată, în ziua de luni, 26 februarie 2024, procedura prin care va ratifica aderarea Suediei la Alianța Nord-Atlantică. Dintre toate țările membre...

o candidatură așteptată declarații o atitudine deschisă

Într-o mișcare deloc surprinzătoare, Cristian Popescu Piedone, edilul sectorului 5, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei în cadrul alegerilor viitoare. Cu declarații hotărâte...
Ultima oră
Pe aceeași temă