Tortul ecler cu ciocolată se face fără coacere, din blat de biscuiţi, budincă de vanilie şi glazură de ciocolată. Desertul, pregătit după reţeta sugerată de allrecipes.com, este potrivit pentru zilele calde de vară.
Ingrediente
- două pachete cu biscuiţi graham
Citeşte şi: Desert simplu şi rapid, fără coacere: Tort din biscuiţi de ciocolată şi frişcă
- două pachete cu budincă de vanilie
- 600 ml de lapte
- 230 g de smântână dulce
- 460 ml de glazură de ciocolată
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a tortului ecler cu ciocolată.
Mod de pregătire
Se aşază un strat de biscuiţi graham într-un vas de aproximativ 20×30 cm.
Citeşte şi: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată
Într-un bol mare, se amestecă praful de budincă şi laptele. Apoi, se adaugă smântâna dulce şi se amestecă.
Se toarnă jumătate din compoziţie deasupra biscuiţilor graham. După aceea, se mai pune un strat de biscuiţi graham şi unul din compoziţia rămasă.
Se acoperă totul cu încă un strat de biscuiţi graham şi cu un strat de glazură de ciocolată.
Se dă la frigider pentru cel puţin două ore înainte de servire.