15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialDescoperirea care ar putea elucida misterul dispariției zborului MH370: ” La început...

Descoperirea care ar putea elucida misterul dispariției zborului MH370: ” La început nu ştiam ce era, dar acum înţeleg”

Johnny Begue culegea pietre pe insula franceză Reunion, în Oceanul Indian, când a văzut o bucată dintr-o aripă de avion adusă de valuri la mal, potrivit Mediafax

Bărbatul nu a realizat că se afla în fața unui indiciu extrem de important cu privire la ce la s-a întâmplat cu zborul Malaysia Airlines 370 (MH370), care a fost dat dispărut anul trecut cu 293 de persoane la bord.

”Mergeam pe plajă, căutând pietre care sunt folosite pentru pisarea condimentelor. Şi era acolo. Era foarte mare, n-aveai cum să nu vezi bucata de aripă. La început nu ştiam ce era. Dar acum înţeleg. Sunt mândru că Reunion a devenit cunoscută în legătură cu acest eveniment important”, a povestit Begue. 

Citește și: VIDEO. Misterul dispariției zborului MH370, la un pas de ELUCIDARE

Mai mult, descoperirea bărbatului este primul pas spre eluciderea misterului, după ce eforturi vaste de căutare au eşuat să găsească vreo urmă a avionului. În acest moment autorităţile analizează piesa găsită pentru a afla dacă face parte din avionul dat dispărut.

“Mi-am dat seama imediat că este o bucată dintr-un avion, dar nu am ştiut cât de importantă era, că poate ajuta la rezolvarea misterului a ceea ce s-a întâmplat cu avionul malaysian”, a declarat joi Begue, în vârstă de 46 de ani, pentru The Associated Press.

Begue este supervizorul unor muncitori care întreţin potecile către plajele din zona Saint-Andre, având grijă să nu fie acoperite de arbuşti luxurianţi. Bărbatul a povestit că şi-a chemat mai mulţi colegi şi că au cărat fragmentul de aripă afară din apă, ca să nu fie izbit de valuri de rocile vulcanice care împânzesc plaja.

Autorităţile au refuzat să comenteze dacă Begue a fost primul care a descoperit componenta. Teddy Riviere, un coleg, a coroborat povestea acestuia şi l-a lăudat pentru descoperire. Membri ai echipei de fotbal a lui Begue l-au ironizat pentru faima pe care şi-a făcut-o în presa locală.

Begue a mai declarat că a descoperit o bucată dintr-o valiză, în apropiere. Însă era neclar dacă există vreo legătură între restul de bagaj şi bucata de aripă.

Deşi autorităţile lucrează în continuare pentru a stabili dacă bucata de avion provine de la zborul MH370, Begue a declarat joi noaptea că “ne vom duce (vineri dimineaţa) să ridicăm un memorial. Vom folosi pietre şi poate că vom planta nişte flori în acel loc”.

“Vrem să ne exprimăm respectul pentru oamenii care au murit”, a spus el.

Citește și: Un fragment de avion care poate duce spre MH370?

Bărbatul povesteşte că a sunat la postul Radio Freedom, postul său preferat din Reunion, şi la poliţie după ce a găsit fragmentul. Iar în doar câteva ore lumea îşi dădea seama că fragmentul de epavă de pe plaja pustie a Insulei Reunion era posibil să provină de la zborul MH370.

Cele mai citite

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 13,36%, potrivit INS

Preţurile produselor agricole au scăzut în ultima lună a anului 2023 cu 13,36% raportat la decembrie 2022, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă