19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDESCOPERIRE ISTORICĂ lângă piramidele din EGIPT

DESCOPERIRE ISTORICĂ lângă piramidele din EGIPT

O nouă descoperire istorică a fost făcută de către arheologiii egipteni în apropierea piramidelor din Giza. Aceştia au găsit un zid de cărămizi care ar avea o vechime de peste 3.400 de ani, potrivit Realitatea.net.

Echipa secretarului general al Consiliului Suprem de Antichităţi din Egipt (SCA), doctorul Zahi Hawwas, a găsit zidul în faţa văii Regelui Khafre, de pe platoul Giza. Construcţia ar data din anii 1.400-1390 î.HR, din timpul domniei Regelui Tuthmose al IV-lea, scrie DrHawass.com

Potrivit primelor cercetări, zidul ar prezenta două secţiuni principale: prima de 86 de metri lungime şi 75 de cm lăţime şi cea de-a doua de 46 de metri lungime şi 90 de cm lpţime. Dr Hawwas este de părere că fragmentele descoperite ar face parte dintr-un zid mai mare, destinat protejării Sfinxului de vânt.

De asemenea, conform datelor istorice, Regele Tuthmose al IV-lea ar fi ordonat construcţia acestui zid în urma unui vis în care Sfinxul îl ruga să îndepărteze nisipul de lângă el, pentru că se sufoca. Ca răsplată, Sfinxul ar fi urmat să-l facă pe Tuthmose Rege al Egiptului. În urma visului, Tuthmose a decis să îndepărteze nisipul din jurul Sfinxului şi să construiască un zid de protecţie în jurul său.

Cercetările arheologice vor continua pentru a scoate la suprafaţă şi restul zidului din jurul Sfinxului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă