13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialDescoperire inedită în China: Muncitorii au găsit peste 40 de ouă de...

Descoperire inedită în China: Muncitorii au găsit peste 40 de ouă de dinozaur pe un şantier

Un cuib de 43 de ouă de dinozaur fosilizate a fost descoperit, duminică, de muncitorii care lucrează la construirea unui drum dintr-un oraș din China, informează discovery.com, conform Mediafax.

Cele 43 de ouă se adaugă unei colecţii deja impresionante de astfel de fosile descoperite anterior în regiunea acestui oraş din China, care se autointitulează “Casa Dinozaurilor”.

Muzeul fosilelor de dinozaur din Heyuan este deţinătorul unui record mondial Guinness, din 2004, pentru cea mai mare colecţie de ouă de dinozaur din lume. În 2004, muzeul avea 10.008 ouă în colecţia sa, cărora li se adaugă acum cele 43 descoperite duminică.

Dintre fosilele descoperite la sfârşitul săptămânii trecute, 19 sunt intacte, iar cel mai mare ou are peste 17 centimetri în diametru.

“Ouăle fosilizate au fost găsite în stratul de gresie roşie, un mediu în care au fost descoperite şi alte ouă fosilizate în trecut”, a declarat, pentru CCTV News, Du Yanli, curator al muzeului din Heyuan.

Cele mai multe ouă fosilizate descoperite în oraş au fost depuse de dinozauri din specia oviraptor şi de dinozauri cu cioc de raţă, care au trăit pe Terra în urmă cu circa 89 de milioane de ani. Du Yanli a declarat că va fi nevoie de o serie de analize pentru a stabili exact ce specie de dinozaur a depus aceste ouă în urmă cu milioane de ani.

Cele mai citite

KPMG, amendată din nou în Marea Britanie pentru nereguli privind activitatea de audit

KPMG a fost amendată cu 1,5 milioane de lire sterline de către autoritatea britanică de reglementare în domeniul contabilității pentru "deficiențe grave" în auditul...

CEC Bank – Credit ipotecar imobiliar cu dobândă fixă în primii 5 ani

CEC Bank oferă credite ipotecare imobiliare cu dobândă fixă de 5,55%, în primii 5 ani, ulterior variabilă, pentru cei care își încasează veniturile prin Bancă. ”În...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...
Ultima oră
Pe aceeași temă