7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialCel mai vechi remediu pentru mahmureală, descoperit pe un papirus din Egiptul...

Cel mai vechi remediu pentru mahmureală, descoperit pe un papirus din Egiptul antic

Cel mai vechi remediu pentru mahmureală, de peste 1900 de ani, a fost descoperit de istorici înscris pe un papirus din Egiptul antic, scrie Daily Mail.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile cu papirusul pe care a fost înscris cel mai vechi remediu pentru mahmureală  

Citește și: Leacuri din natură: Cinci plante de primăvară care nu trebuie să-ți lipsească din casă

Remediul egiptenilor a fost scris în greacă și sfătuiește oamenii să poarte un colier cu frunze ale plantei „Alexandrian chamaedaphne” sau „Ruscus racemosus”, pentru a scăpa de durerea de cap. 

Papirusul cu acest remediu a fost de mare importanță, pentru că în multe societăți antice, inclusiv în Egipt, se consuma mai mult vin decât apă, care nu era potabilă.

Remediul pentru mahmureală a fost descoperit de cercetătorii care traduceau papirusurile din orașul egiptean Oxyrhynchus, care se află la 160 de kilometri de Cairo. Între alte tratamente medicale antice găsite de cercetătorii se numără unele pentru ulcer, hemoroizi, durere de dinți, cangrenă sau boli ale ochilor.

Citește și: Ce alimente să consumi ca să îți DETOXIFIEZI organismul

De asemenea, între documentele traduse, cercetătorii de la Universitatea Oxford și University College London au găsit 11 versiuni ale unor texte medicale cunoscute, semnate de Hippocrate și Galen.

În plus, istoricii au găsit documente care par să fie recomandări ale unor doctori.

Alte papirusuri sunt documente private, registre, corespondențe oficiale, facturi, fișe fiscale, inventare sau horoscoape.

Papirusurile sunt deținute de Egypte Exploration Society și sunt depozitate în Biblioteca Sackler a Universității Oxford.   

Cele mai citite

Bărbat prins la Aeroportul Henri Coandă cu peste 200.000 de euro în bagajul de cală

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali de la Aeroportul Henri Coandă au depistat în bagajul de cală al unui bărbat suma de 205.000 de...
00:01:04

CDC renunță la regulile de izolare COVID-19 de cinci zile

CDC(Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor ) din S.U.A. a renunțat vineri la recomandările de izolare COVID-19 de cinci zile sub o nouă orientare,...

Turcia respinge acuzațiile că ar fi comis crime și abuzuri de război în nordul Siriei

Turcia a respins un raport al Human Rights Watch (HRW) publicat la începutul acestei săptămâni privind presupuse abuzuri şi potenţiale crime de război comise...
Ultima oră
Pe aceeași temă