21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDescinderi si perchezitii cu mascati in locatiile Delphin International

Descinderi si perchezitii cu mascati in locatiile Delphin International

Explozia mediatica declansata de sinuciderea unui „delfin” inglodat in datoriile sistemului piramidal a reusit sa trezeasca autoritatile din capitala Moldovei. In mare secret, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Iasi si politisti de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, sprijiniti de „mascatii” de la DPIR au descins simultan in mai multe locatii ale Delphin International.

Domiciliile sucevenilor Constantin Boghian si logodnicei sale, Adina Borza, capeteniile din Moldova ale Delphin International, au fost luate cu asalt. De aici au fost confiscate calculatoarele si laptopurile cu evidentele „cuiburilor” din Pascani si Roman, principalele fiefuri ale „delfinilor” din Moldova. „Este adevarat, am inceput niste verificari, dar nu putem spune nimic deocamdata despre acest dosar”, a declarat procurorul Emilian Eva, de la DIICOT Iasi. Surprinzator este faptul ca autoritatile iesene au asteptat sa moara un om pentru ca verificarile la Delphin International sa inceapa.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput de aproape un an cercetarile si au intocmit dosare penale liderilor nationali ai „delfinilor”, ancheta fiind pornita de parchetele Timis si Arad, locurile de unde au demarat sistemele piramidale pe valuta din Romania. La Iasi, infirmiera Dana Topor (31 de ani) de la Spitalul de Boli Infectioase Iasi, s-a spanzurat in padurea Ciric dupa ce se inglodase in datorii pentru a achita intrarea in vartejul Delphin International.
Escrocheria consta in cotizarea initiala cu suma de 2.300 de euro, pentru care se promit castiguri fabuloase. Conditia de a castiga este de a aduce in sistem alte 20 de persoane care sa cotizeze cu 2.300 de euro fiecare. Procurorii ieseni estimeaza ca numai din Iasi valoarea prejudiciului creat de Delphin International este de peste 10 miliarde de lei.
Anchetatorii verifica in paralel si o retea de falsificare a documentelor de munca (adeverinte de salariat, carti de munca – n.r.) ce actioneaza in paralel cu Delphin International. Reteaua furnizeaza documente pentru credite la banci si chiar la magazinele de electrocasnice, credite cu care visatorii pot intra in sistemul piramidal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă