21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSpecialDeschidere de stagiune la teatrul din Petrosani

Deschidere de stagiune la teatrul din Petrosani

Teatrul Dramatic „I.D. Sarbu” din Petrosani a deschis, sambata dupa-amiaza, noua stagiune teatrala 2005-2006. Pentru aceasta perioada, conducerea institutiei teatrale a pregatit pentru publicul spectator nu mai putin de sapte premiere, majoritatea comedii. Directoarea Teatrului, actrita Nicoleta Bolca, a reusit sa aduca in fata iubitorilor de teatru piese de valoare si o echipa formata din profesionisi, imbogatita cu noi talente, in speta tineri actori care tocmai si-au finalizat studiile de specialitate.
Seria premierelor din noua stagiune a fost deschisa de comedia ãFata in fata”, de Francis Joffo, si vor urma piesele ãNora”, de Henrik Ibsen, ãCasatoria”, de Gogol, ãMincinoasa”, de Jean-Jacques Bricaire si Maurice Lafaygues, ãFata padurarului”, o piesa muzicala pentru copii de Gligor Hasa, precum si drama ãCameristele”, de Jean Genet. Dar, pentru ca o parte a pieselor prezentate in stagiunea recent incheiata, s-au bucurat de un mare succes la public, facand sali pline, vor fi reluate. Printre acestea este si spectacolul cu piesa ãDomnisoara Iulia”, care a obtinut mai multe premii importante.
Trupa Teatrului de Stat „I.D. Sarbu” din Petrosani numara acum 14 actori, iar echipa s-a imbogatit si cu un regizor si un scenograf foarte valorosi. In plus, Nicoleta Bolca, desi ocupa functia de director de doar 6 luni, a reusit deja ceea ce si-a propus de la inceput: readucerea spectatorilor in sala.

Cele mai citite

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă