10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDeschidere de an universitar cu repetitie

Deschidere de an universitar cu repetitie

Anul academic a debutat cu doua zile mai devreme in doua universitati iesene, pentru a-i permite ministrului Educatiei sa bifeze cat mai multe astfel de ceremonii.
"M-am gandit azi noapte ca nu ar trebui sa lipsesc la deschiderea anului universitar de la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Cine se scoala de dimineata departe ajunge", si-a parafrazat Cristian Adomnitei deschiderea anului universitar cu doua zile mai devreme la Universitatea de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" si Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi. Initiativa lui Adomnitei de a deschide de doua ori un an universitar – o premiera nationala, de altfel – a luat prin surprindere pana si staff-ul tehnic al Ministerului Educatiei. "Ministrul este la Iasi? Ce chestie, noua nu ne-a spus nimic. Nu avea o deplasare in program astazi (ieri – n.r.)", a precizat Mihaela Suciu, purtator de cuvant al MEdCT.

Cristian Adomnitei a tinut sa precizeze chiar in debutul discursului de la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara ca nu se afla la Iasi in campanie electorala. "Are dreptate domnul primar Nichita (PSD – n.r.) ca nu ne aflam aici in campanie electorala. Studentii trebuie sa simta ca ministrul lor le este alaturi, chiar daca studiaza la Agronomie, la Politehnica sau la «Cuza»", a precizat Adomnitei. Ministrul Educatiei nu a scapat ocazia sa promita ca bursele studentesti vor creste cu 10% din luna ianuarie 2009.

Dupa intonarea imnului Gaudeamus, ministrul Cristian Adomnitei a plecat la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", al carei absolvent este. Dupa o prezenta extrem de scurta la festivitatile de deschidere a anului universitar, ministrul Adomnitei a studiat, impreuna cu Dorina Isopescu, coordonatorul Inspectoratului de Stat in Constructii, stadiul lucrarilor noului rectorat al Universitatii Tehnice "Gh. Sachi" Iasi si al celorlalte corpuri de cladire care vor alcatui un nou complex de sali de curs, laboratoare si recreere pe Splai Bahlui.

Maine ministrul Cristian Adomnitei va deschide pentru a doua oara anul universitar in Romania, de aceasta data ceremonia urmand sa aiba loc in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" Iasi si, cel mai probabil, seful MEdCT va fi prezent si la ceremoniile de deschidere ale celorlalte universitati de stat iesene, respectiv Universitatea "Al.I. Cuza", Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" si Universitatea de Arte "George Enescu" Iasi.

Cele mai citite

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă