15.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialDerby-ul sărac al Clujului

Derby-ul sărac al Clujului

Cele două rivale, „U” şi CFR, traversează cea mai slabă formă înaintea unui duel direct în Liga I din ultimele sezoane.

La şase luni distanţă de la ultimul meci dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, disputat pe Cluj Arena, cele două rivale locale se pregătesc de un nou duel, tot cu „U” în postură de gazdă. Partida, care va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00, nu are prea multe în comun, însă, cu cea din luna mai, pentru că ambele formaţii traversează acum o serioasă criză sportivă, dar şi financiară în cazul alb-negrilor. Rivalitatea între suporteri şi aşteptarea acestui meci în peluză sunt ingredientele care nu s-au schimbat deloc faţă de ultimul duel din primăvară.

Galeriile ambelor formaţii au intrat deja în febra partidei şi vor trata din nou, la înălţime, meciul orgoliilor. În schimb, jucătorii ambelor formaţii par că nu mai au nici un alt motiv, în afară de cel numit „suporteri”, de a da totul în această partidă. Universitatea şi CFR se întâlnesc mai mult doar pentru că aşa prevede regulamentul. „Şepcile roşii” sunt într-o profundă criză financiară, iar trei sferturi din jucătorii care îmbracă acum tricoul alb-negru îşi doresc să se termine cât mai repede această parte a campionatului pentru a putea spera la un transfer şi, automat, la un salariu care să vină lunar.

Viorel Dinu, Bogdan Pătraşcu, Raul Ciupe sau Cleiton de Melo visează, mai degrabă, la bani decât la o victorie cu CFR, mai ales că încă nu ştiu ce înseamnă un meci de o aşa importanţă pentru fani. De asemenea, pentru că mulţi dintre jucători îşi doresc să plece la iarnă dacă nu va veni un investitor la echipă, nici faptul că „U” se află pe o poziţie retrogradabilă nu pare că reprezintă un motiv suficient pentru a da totul în acest final de an.

Motivaţia antrenorului

„Pentru un astfel de meci merită să te naşti”, declaraţia făcută de antrenorul Universităţii, Marius Popescu, reprezintă motto-ul jucătorilor lui „U” în această săptămână, iar fanii speră ca rugăminţile de a învinge CFR-ul, adresate jucătorilor în ultima lună, vor avea, totuşi, efectul scontat la finalul partidei de sâmbătă. De partea cealaltă a „dealului” clujean, elevii lui Paulo Sergio nu suferă din punct de vedere financiar, însă nu prea mai speră la nimic de la acest sezon al Ligii I. Aflaţi mai aproape de retrogradare decât de primul loc, Cadu şi compania şi-au luat adio de la obţinerea unui nou titlu de campioană, iar singura ţintă a alb-vişiniilor mai este doar ocuparea unui loc de Europa League, mult prea puţin faţă de pretenţiile şi banii investiţi în clubul din Gruia.

În aceste condiţii, singura motivaţie de a câştiga meciul cu „U” este o nouă bucurie făcută suporterilor, obişnuiţi să celebreze marile performanţe în trecut chiar în fieful rivalei locale. Două din cele trei titluri de campioană cucerite de CFR au venit în urma unor victorii pe terenul Universităţii, iar gândul că un nou succes i-ar afunda, de această dată, şi mai mult în clasament pe „studenţi” le-ar da motive suficiente de bucurie pe acest final de an celor din „Commando Gruia”, galeria feroviară. De menţionat că o victorie a lui „U” ar răsturna complet tradiţia partidelor anterioare, pentru că ultimul succes al „şepcilor roşii”, în Liga 1, în faţa rivalilor locali datează tocmai din 1972.

Preţuri mici, lume multă

Universitatea Cluj are nevoie mai mult decât oricând de bani în această perioadă, iar conducerea clubului „studenţesc” a luat decizia de a fixa preţuri mici la biletele pentru meciul cu CFR, în speranţa că vor veni mulţi suporteri. Astfel, dacă un bilet la peluză a costat 30 de lei la partida din primăvară, acum acesta va putea fi cumpărat doar cu 15 lei. De altfel, tot acelaşi preţ vor plăti şi fanii CFR-ului pentru a veni la meci, chiar dacă, iniţial, biletele în sectorul destinat lor au costat 30 de lei. Tichetele de acces au fost puse în vânzare ieri, la casele de bilete de la Cluj Arena.

Incidentele din sezonul trecut au şanse mici să se repete acum (foto: Radu Oltean, www.clujtoday.ro)

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rareș Bogdan îl acuză pe Ciolacu că minte

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a lansat un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu pe care îl acuză că minte. Mai mult, liberalul avertizează...

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

Rareș Bogdan îl acuză pe Ciolacu că minte

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a lansat un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu pe care îl acuză că minte. Mai mult, liberalul avertizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă