19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDerby-ul Ardealului, şocul play-off-ului

Derby-ul Ardealului, şocul play-off-ului

Ultima etapă a sezonului regulat a hotărât ca echipele cu cei mai fanatici suporteri din baschetul masculin românesc, „U” Mobitelco BT Cluj şi CSU Atlassib Sibiu, să se întâlnească în chiar primul tur al play-off-ului.

Dacă formaţia clujeană era sigură de locul doi în clasament înaintea disputării ultimei etape, sibienii trebuiau să câştige partida cu BCM Piteşti, pentru a fi siguri de calificarea în play-off. Ardelenii au reuşit acest lucru, 82-71, şi i-au depăşit pe piteşteni şi în clasament, astfel că au încheiat pe locul şapte. Conform regulamentului, în play-off se vor întâlni ocupantele poziţiilor doi şi şapte, astfel că rivalele tradiţionale din baschetul românesc vor da un nou recital, de data aceasta unul decisiv. Se va juca după sistemul „trei din cinci”, iar echipa care va obţine prima trei succese se va califica în semifinalele campionatului. Pentru că au terminat sezonul regulat peste sibieni, clujenii vor avea avantajul terenului propriu într-un eventual meci decisiv.

Meciul doi, la concurenţă cu CFR-„U”

Primele două partide vor avea loc în 13 şi 14 aprilie în Sala Sporturilor „Horia Demian”, după care seria se va muta la Sibiu, pentru cel puţin un meci. În caz de egalitate după patru meciuri, partida care va hotărî cine va juca în semifinale va avea loc la Cluj, în 20 aprilie. Interesant, pentru fanii clujeni, este că meciul cu numărul doi, care va avea loc joi, 14 aprilie, se va încheia cu doar câteva minute înainte de startul celui mai aşteptat meci de fotbal din oraş, derby-ul CFR-„U”, iar fanii „studenţilor” vor trebui să aleagă între cele două evenimente. „În play-off va fi cu atât mai interesant cu cât vom întâlni pe CSU Sibiu în sferturi, mai ales că partidele cu ei au fost întotdeauna frumoase. Sibiul nu va avea nimic de pierdut, pentru că a reuşit accederea in-extremis în play-off şi cu siguranţă va face totul să ne scoată. Important pentru noi este să câştigăm primul meci, care va fi cel mai greu, iar apoi vom vedea ce este de făcut”, a prefaţat preşedintele executiv al clujenilor, Mircea Cristescu, duelul cu rivalii ardeleni.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă