22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDeputatul PRM Florina Jipa se tine la distanta de alegatorii sibieni

Deputatul PRM Florina Jipa se tine la distanta de alegatorii sibieni

Are 61 de ani, un doctorat in Drept, o cariera universitara extrem de aglomerata, are multa vreme pentru politica si prea putin timp pentru electoratul din judetul pe care il reprezinta in Camera Deputatilor. Este vorba de singurul parlamentar PRM de Sibiu, Florina Ruxandra Jipa.
Fara nici o indoiala, avocatul Florina Ruxandra Jipa stie cu ce se serveste cariera de deputat. Spre deosebire de altii, care au vazut „Paradisul” si apoi au plecat in uitare, ea a reusit sa prinda un al doilea mandat de deputat din partea PRM, de data aceasta pentru alegatorii sibieni. Faptul in sine nu inseamna mare lucru, pentru ca deputata, nascuta la Campulung (judetul Arges) si stabilita de mai multa vreme la Bucuresti, nu prea stie cine sunt si ce vor alegatorii sai din judetul transilvanean, pentru simplul motiv ca nu prea are timp sa treaca prin orasul in care isi are resedinta biroul sau parlamentar.
Persoana cu o bogata experienta de viata si profesionala, Florina Jipa a reusit, de-a lungul anilor, mai ales dupa Revolutie, sa stranga ceva avere. Stabilita de mai multa vreme la Bucuresti, ea nu s-a simtit atrasa de investitiile in terenuri (asa cum alti colegi parlamentari au facut-o), insa a dorit mereu sa aiba un acoperis trainic deasupra capului, pentru intreaga sa familie.
Asa se face ca mare parte din economii s-au dus pentru achizitia sau modernizarea celor patru proprietati imobiliare pe care deputata le detine in nume propriu sau la comun cu sotul ei, Cristian Jipa, judecator de cariera la Tribunalul Bucuresti. Un apartament frumos la Campulung Muscel, o vila din mostenire la Predeal, o casuta aproape la Bucuresti, un alt apartament tot in Capitala, la care avocata ajunsa parlamentar mai achita inca la rate, asa arata declaratia sa de avere, datata la 5 mai 2005.
Banii familiei s-au cheltuit cu folos si pe studii profesionale si masini. Sotii Jipa au cumparat, in 1995, o Dacia pur si simplu romaneasca. Veniturile au crescut in timp, si la fel s-a intamplat si cu pretentiile micutei familii de intelectuali. Asa se face ca in 2002, deputata Jipa (pe atunci la primul mandat parlamentar) a decis sa treaca de la banala Dacia, la un Rover 45, o masina tocmai buna pentru un deputat de doctrina populara cu priza trainica la popor.
Roverul tine si astazi, dar a venit anul 2004, cand Florina Jipa s-a plictisit de el. A investit atunci o suma modica, desigur, intr-un autoturism Mini S. Magistrat ajuns la pensie, deputata nu are probleme cu banii si se poate gandi oricand si la alte achizitii de senzatie in domeniul auto. Sau in orice alt domeniu, pentru ca veniturile familiei sunt unele apreciabile si la vedere, asa cum orice parlamentar roman cu pretentii ar putea sa procedeze.
Deputatul PRM de Sibiu declara venituri anuale din pensia de magistrat (o suma frumusica in lei), din indemnizatiile de conferentiar universitar la Universitatea „Gheorghe Cristea” si din veniturile sale de ales al poporului. Pe scurt, vreo 640 de milioane de lei anual, fara sa-i numaram in amanunt si nici sa-i punem in aceeasi tescherea cu banii sotului. Pacat doar ca, la o asa o cariera si posibilitati, nu dedica mai mult timp amaratilor de alegatori sibieni, cam la vreo 70.000 la numar, daca ne gandim la reprezentativitatea electorala pentru un fotoliu de deputat.
De pe dure pozitii de parlamentar al Opozitiei, Florina Jipa combate la greu alaturi de PSD. In mandatul inceput in 2004 are deja patru interventii parlamentare si toate pe marginea unor teme dure, de atac la baioneta pentru apararea unor principii absolut necesare mersului inainte al Romaniei, asa cum sunt cele referitoare la validarea mandatului de deputat de Prahova al lui Marian Constantin sau cele in cadrul dezbaterilor procedurale pe marginea noului Regulament al Camerei Deputatilor. Nici una dintre aceste interventii nu are, insa, ca subiect vreuna dintre problemele alegatorilor sibieni, fata de care avocata Florina Jipa se tine atat de respectuos la distanta.

Cele mai citite

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă