4.1 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăSpecialDeputaţii îşi majorează cheltuielile pentru "vacanţe" în scopuri profesionale

Deputaţii îşi majorează cheltuielile pentru „vacanţe” în scopuri profesionale

Deşi au votat pentru tăierea salariilor din sectorul bugetar ca urmare a crizei economice ce afectează întreaga lume, parlamentarii au uitat să îşi reducă şi cheltuielile pe deplasările în străinătate.

Aproape jumătate din banii prevăzuţi pentru deplasări în 2011 sunt direcţionaţi spre deplasările externe, iar cele mai mari cheltuieli  apar la MAI, MApN, Administraţia Prezidenţială, SGG şi Camera Deputaţilor.

Econtext.ro a realizat o comparaţie cheltuielilor deputaţilor din prima jumatate a acestui an, comparativ cu prima jumatate a anului trecut şi cu prima jumatate a anului 2009. În urma acestei comparaţii, s-a arătat că deputaţii au redus cheltuielile pentru deplasările în străinătate doar în primele şase luni din 2010.  După această perioadă ei au revenit la bugetul iniţial care s-a majorat în primele şase luni  din 2011 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, cea mai mare sumă cheltuită cu deplasările în afara ţării  a avut loc în luna mai 2009, când factura a ajuns la 403.717 lei. Tot în luna mai anul acesta, suma deplasărilor a fost de 337.002 lei.  Bugetul Camerei Deputaţilor pentru deplasările în străintate a avut o creştere cu 7,93%, până la suma de 2,78 milioane de lei faţă de anul 2010.

Deputaţii care au profitat cel mai mult de călătoriile plătite de la buget au fost Ion Mocioalc, deputat PSD care a făcut o vizită în străinătate mai 2009 şi a cheltuit 21.908 lei. Pe locul doi se află deputatul PSD Doru Claudian Frunzulica, din Olt care a plecat în străinătate iunie 2009 şi a plătit 18.525 lei.

Astfel, în primele şase luni din 2009 deputaţii au cheltuit pentru călătoriile în străinătate 1.037.041 lei, în aceeaşi perioadă din 2010 ei au dat 931.299 lei. iar anul acesta cheltuielile  sunt în creştere cu 3,1% faţă de perioada similară din 2010.

 

Cele mai citite

Numărul firmelor dizolvate a crescut cu aproape 7% în primele nouă luni ale anului

Cele mai multe dizolvări au fost înregistrate în București, urmat de Constanța, Ilfov, Cluj, Timiș și Iași Numărul firmelor dizolvate în România a ajuns la...

Rezidențiat 2024: Peste 10.000 de candidați, în cursa pentru un viitor în medicină

Locurile și posturile scoase la concurs vizează specializări esențiale, cu accent pe deficitul de personal din anumite arii Peste 10.000 de absolvenți de medicină, medicină...

Numărul firmelor dizolvate a crescut cu aproape 7% în primele nouă luni ale anului

Cele mai multe dizolvări au fost înregistrate în București, urmat de Constanța, Ilfov, Cluj, Timiș și Iași Numărul firmelor dizolvate în România a ajuns la...
Ultima oră
Pe aceeași temă