21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDeputatii cer Guvernului sa le plateasca 150 miliarde de lei...

Deputatii cer Guvernului sa le plateasca 150 miliarde de lei…

Conducerea Camerei Deputatilor a decis ieri sa ceara Guvernului sa dea lamuriri in legatura cu… implicatiile privind amplasarea Catedralei Mantuirii Neamului in curtea Palatului Parlamentului.
Deputatii au sesizat ca vor avea de cheltuit 150 miliarde de lei pentru amenajari provocate de mutare. O problema care ii framanta de deputati este aceea ca raman fara surse de apa industriala – patru din sase puturi cad in zona care se cedeaza Patriarhiei. Valoarea puturilor noi ar fi de 12 miliarde, iar devierea retelelor electrice 20 de miliarde. Deputatii au mai ajuns la concluzia ca le trebuie 80 de miliarde pentru realizarea unei noi imprejmuiri de circa 1000 metri si rezolvarea noilor cai de acces in incinta Palatului. In plus, se reduce suprafata de parcare cu cea existenta la intrarea 13 Septembrie si pentru o noua parcare ar fi necesare 35 miliarde de lei. Potrivit materialului discutat ieri la Biroul Permanent, terenurile de tenis si vestiarele ar fi fost executate din donatii ale deputatilor.
Intrebarea-cheie: cine va suporta reamplasarea? Discutiile au avut loc ieri la Biroul Permanent dupa ce Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a trimis o scrisoare prin care solicita predarea terenului pe baza Ordonantei de Urgenta 19/2005.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă