Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) investigheaza la Camera Deputatilor o posibila favorizare a unor grupuri de interese, acum trei ani. In replica, deputatii i-au trimis pe procurori sa se documenteze la Monitorul Oficial.
DIICOT a solicitat Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor mai multe date despre modul in care s-au desfasurat lucrarile comisiei, in iunie 2004, asupra proiectului Legii pietei de capital.
Procurorul-sef al DIICOT, Codrut Olaru, precizeaza in adresa trimisa presedintelui Comisiei de buget-finante, Aurel Gubandru, ca in dosarul in cauza exista suspiciunea ca unele dintre amendamentele aduse legii pietei de capital "au fost efectuate in favoarea unor grupuri de interese". Procurorii au cerut sa le fie puse la dispozitie documente din care sa reiasa care sunt persoanele din cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare care in perioada 22-23 iunie 2004 au participat la lucrarile comisiei in care s-a discutat proiectul Legii pietei de capital.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a respins ieri cererea DIICOT, motivatia invocata de secretarul Camerei, deputatul Ioan Munteanu, fiind ca relatia dintre Camera Deputatilor si Ministerul Public se face prin intermediul procurorului general al Romaniei si ca, in consecinta, solicitarea procurorilor DIICOT trebuia semnata de procurorul general. Pe de alta parte, secretarul Camerei Deputatilor a afirmat ca, in timpul sedintei Biroului Permanent de ieri, mai multi membri ai conducerii Camerei si-au manifestat nemultumirea fata de relatia dintre Camera si Ministerul Public si in special fata de procurorul general: "Relatia nu este una buna, ca sa nu zic mai multe. Nu este una prea fericita".
» SEDINTELE COMISIILOR NU SE INREGISTRAU IN 2004
Secretarul Camerei, deputatul Ioan Munteanu, sustine ca in 2004 la Camera Deputatilor nu exista actualul sistem de inregistrare a sedintelor comisiilor, secretarii acestora facand pe atunci o sinteza a lucrarilor, care era publicata in Monitorul Oficial.