20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDeputat PRM urmarit penal

Deputat PRM urmarit penal

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala fata de deputatul PRM, Ioan Aurel Rus, pentru infractiuni de racolare, indrumare sau calauzire a uneia sau mai multor persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei, precum si organizarea acestor activitati. Rus este acuzat si de complicitate la tentativa de fals privind identitatea. In aceeasi cauza penala, anchetatorii au mai dispus inceperea urmaririi penale si fata de Francisc Forrai, Mircea Andrei Lucaciu (consilierul deputatului n.red.) si Sergiu Ioan Ciprian Rus (fiul deputatului) in legatura cu infractiuni la legea privind frontiera de stat si legea privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate.
Potrivit procurorilor DIICOT, la data de 14 mai 2004, invinuitii Ioan Aurel Rus si Mircea Andrei Lucaciu s-au prezentat la punctul de trecere a frontierei de la Nadlac, pe banda de iesire pentru diplomati. Ei calatoreau cu un migrant, care s-a identificat cu un pasaport romanesc falsificat. Acestia au fost opriti de politistii de frontiera, moment in care deputatul PRM, la acea vreme senator, a declarat ca nu il cunoaste pe pasager.
Potrivit procurorilor, cu ocazia audierilor preliminare, tanarul care a folosit pasaportul falsificat a declarat ca s-a inteles cu invinuitul Francisc Forrai sa il transporte pana in Austria contra sumei de 2000 de euro si ca la solicitarea acestuia i-a remis invinuitului Sergiu Ioan Cristian Rus suma de 500 de euro, un avans pentru suma pe care trebuia sa o plateasca pentru scoaterea ilegala din tara cu ajutorul serviciilor senatorului.
Deputatul Ioan Aurel Rus a declarat ca este nevinovat si ca nu stia ca migrantul avea interdictie. Acesta sustine ca la mijloc este razbunarea sefului DIICOT Bistrita-Nasaud, procurorul Ion Lumperdean, care ar fi implicat intr-un scandal sexual cu minore.
"Am ajutat-o pe mama fetelor sa inainteze o plangere ministrului Vasile Blaga pentru ca oameni influenti din Bistrita, printre care si politisti apropiati domnului Lumperdean au intretinut raporturi sexuale cu fetele si acum procurul se razbuna. Sunt incomod pentru ca i-am dejucat toate dosarele fabricate si vrea sa si arate muschii, insa sunt atat de puternic si de moral incat nu ma ocup cu de astea", a declarat PRM-istul.
Contactat telefonic, procurorul Ion Lumperdean a declarat ca afirmatiile deputatului sunt atat de nefondate, incat nu poate sa le comenteze.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă