20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDeputat judecat la Curtea Suprema

Deputat judecat la Curtea Suprema

Deputatul vasluian Vasile Butnaru va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un proces in care este acuzat ca a deturnat peste 50.000 de euro din fondurile UE.

Butnaru este acuzat de DNA si de Depar-tamentul de Lupta Antifrauda ca ar fi deturnat banii pe vremea cand era director la societatea de constructii Hidrotehnica SA Vaslui, in baza unor situatii de lucrari si documente false. Acum cateva zile, judecatorii vasluieni au decis ca procesul sa se mute la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere ca Butnaru este parlamentar. Fostul director de la Hidrotehnica spune ca este vorba de o neintelegere si va explica totul in instanta: "Era un litigiu comercial, intre noi si Primaria Gagesti. Am explicat asta la DNA, dar nu au inteles. Daca asa au interpretat lucrurile, atunci trebuie sa ne demonstram in instanta nevinovatia. Ceea ce sustin ei este aiurea". Scandalul s-a declansat in februarie 2007, cand procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Butnaru "pentru savarsirea a doua infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, ambele prevazute de art. 181 din Legea nr. 78/2000 si fals intelectual".

 

Alaturi de acesta, au mai fost trimisi in judecata Silvia Hrituleac, director tehnic la Hidrotehnica Vaslui, precum si Teofil Ciuca, diriginte de santier si reprezentant al Complex Construct Vaslui. Procurorii au retinut ca, in mare parte, nu au fost efectuate cheltuielile aferente organizarii de santier in cazul unui contract pentru modernizarea unei portiuni de 3,6 kilometri dintr-un drum judetean, acestea fiind declarate neeligibile de catre Directia de Control Antifrauda din cadrul APDRP.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă