17.7 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialDepolitizarea, un slogan electoral

Depolitizarea, un slogan electoral

Candidatii desemnati de partide in CA al TVR, tendinta tot mai evidenta de a politiza institutia, precum si inflatia de neprofesionisti si personaje in conflict de interese au generat protestul a doua mari ONG-uri pe media.
Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul pentru Jurnalism Independent au facut un apel catre parlamentari sa nu aprobe actualele propuneri pentru Consiliul de Administratie. Unii dintre cei nominalizati nu au nici un fel de competenta manageriala sau cunostinte de media, altii sunt afiliati politic sau in evident conflict de interese. Dupa cum remarca cele doua ONG-uri, spre deosebire de precedentele consilii de administratie, de data aceasta nu a fost respectata nici o regula, existand un consens deplin in interesul de a subordona politic televiziunea publica. "Este o strategie bine coordonata a clasei politice de a-si consolida controlul asupra televiziunii publice", existand riscul real ca televiziunea sa isi vada "din nou amenintat statutul de televiziune publica, promisa depolitizare ramanand un simplu slogan electoral".
Ingrijorarile AMP si CJI sunt perfect justificate. La capitolul "politizare" apar Alexandru Sassu, vicepresedinte PSD, si Vlad Velcu, consilier personal al primului ministru. La sectiunea "incompatibilitati" se remarca Razvan Barbato, director comercial la Intact Production, firma din trustul de presa al lui Dan Voiculescu, iar la "habarnisti", cei fara nici o legatura cu presa sau managementul, Dida Dragan (PNL) si Victor Socaciu (PSD), care insa vor canta in duet directivele primite de la partid.

CULISE
Raportul de activitate pe 2006 a fost respins de plenul Parlamentului, desi cel pe 2005 nu a fost inca dezbatut si votat. In urma negocierilor dintre PNL si PSD, Alexandru Sassu urmeaza sa fie presedintele TVR, iar Valentin Nicolau, al CNA. La vremea demisiei, Valentin Nicolau se afla in ancheta unei comisii parlamentare ale carei concluzii erau incalcari repetate ale legii.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ