15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialDemocrația, îngropată lângă votanții din Teleorman | OPINIE

Democrația, îngropată lângă votanții din Teleorman | OPINIE

Liviu Dragnea a stat pitit începând din ziua procesului în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. A apărut doar să ne spună că e nevinovat, că nu cedează cu ordonanțele de urgență, deși nu e nicio urgență și să ne spună că nu scapă decât de-o acuzație din două. În rest, abia îi ține pe cei care l-au votat în casă și , din mărinimie, nu le dă drumul pe stradă. A amenințat voalat doi ziariști, apoi a făcut ce i-au spus consultanții. L-a pus pe pseudo-premier să sublinieze toate pomenile pe care zici că le-au dat din banii lor.

Iordache e dispărut. Probabil, nu mai suportă meritul resuscitării luptei anticorupție, care alunecase pe o pantă proastă de imagine.

Dar, asta e consecința faptelor unor diletanți provinciali hotărâți să distrugă tot, să ucidă viitorul și să ne arunce în mizeria din care ei sunt obișnuiți să profite.

Probabil, Dragnea, Iordache și Grindeanu trebuie să dea explicații și în fața membrilor propriului partid. Aceștia cred că le sunt profund recunoscători că au provocat cele mai mari manifestații de după 1989, la doar o lună după câștigarea alegerilor.

Priviți doar cum a tăcut brusc guralivul Victor Viorel, care pare deja o lumină față de cei trei beznoși. Nu văd niciun greu al PSD alături de Dragnea.

Partidul e lăsat deliberat pe mâna diletanților.

Atacul organizat la adresa justiției nu ar trebui să rămână nesancționat într-o țară normală în care există un echilibru între cele trei puteri ale statului. Deocamdată, puterea executivă a lovit mișelește puterea judecătorească și a ignorat total puterea legislativă.

În primul rând, acest atac ar trebui să fie condamnat din interiorul PSD, pentru că eu cred că acolo mai sunt încă oameni care își dau seama ce se întâmplă, care poate realizează că ideea de social-democrație va fi sacrificată pe altarul condamnării personale.

Tupeul unei secretare din Teleorman care și-a trădat jandarmii din subordine, nedându-le la timp informații prețioase pentru ei, va rămâne alături de atacul comunist la adresa presei. După ce au încercat să îngenuncheze justiția, principalul mesaj de incriminare a fost adresat jurnaliștilor care și-au permis să-și expună liber ideile pe Facebook. Scenariul? La fel ca în timpul mineriadelor din 1990. Au fost huligani, droguri și ziariști care și-au trădat țara. Zilele astea trebuie să apară și valuta. Mâine, dacă nu le va conveni ceva, alți jurnaliști vor fi amenințați că vor fi identificați și trași la răspundere, asta e adevărata problemă. PSD ar trebui s-o retragă urgent pe această secretară până nu va scoate și mai multă lume în stradă prin declarațiile ei nefericite.

Oamenii care protestează acum nu stau la pomana Guvernului.

Cei mai mulți dintre ei sunt studenți și angajați în mediul privat. Nu vor înceta să se bată pentru o idee și orice declarație iresponsabilă îi va motiva și mai puternic. Sunt tineri, deci veți sta mult timp cu ei față în față. Doar că mai trebuie să și ai cu ce să înțelegi aceste lucruri.

Cele mai citite

Alegerile prezidenţiale ruse au început cu un vot anticipat în Extremul Orient rus. Scrutinul, în perioada 15-17 martie, primul de trei zile din istoria...

Un vot anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. Votul...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă