21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDemiterea secretarului din Apahida, ceruta de 13 consilieri

Demiterea secretarului din Apahida, ceruta de 13 consilieri

CLUJ. Consiliul Local al comunei clujene Apahida a adoptat o hotarare votata de 13 alesi prin care cer prefectului Alin Tise demiterea secretarului CL, Ioan Hardea. Conform legii, superiorul secretarului este reprezentantul Guvernului in teritoriu, iar consilierii nu pot dispune concedierea acestuia.
Cei 13 alesi locali il acuza pe secretar de numeroase nereguli. A existat un control dispus de fostul prefect al judetului, Mihail Hardau, actualul ministru al Educatiei si Cercetarii, care a scos la iveala faptul ca Ioan Hardea nu a trimis Prefecturii, pentru controlul legalitatii, o serie de anexe ale hotararilor de CL sau ale dispozitiilor primarului Ionel Farcas. De asemenea, exista o investigatie in plina desfasurare, referitoare la faptul ca secretarul ar fi platit de doua ori, din banii comunei, aceeasi lucrare pentru extinderea retelei de gaz, executata de o companie privata cu capital italian, „CPL Concordia”.
Actualul prefect Alin Tise a afirmat ca a luat act de cererea consilierilor. El le-a cerut secretarului si primarului, care il apara pe secretar, sa ii trimita memorii in care sa isi expuna punctele de vedere. Seful Prefecturii a adaugat ca in aceste zile va termina analizarea documentelor si va decide asupra sortii lui Ioan Hardea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă