20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDemisii si dihonie in filiala PD-L din Galati

Demisii si dihonie in filiala PD-L din Galati

» Presedintele municipalei PD-L Galati a demisionat din partid a doua zi dupa ce a fost ales, pentru ca i s-a impus targuirea functiei.

» Tabara baronului PSD Ilie Platica Vidovici face jocurile PD-L Galati.

A doua zi dupa ce a fost ales in functia de presedinte al organizatiei municipale PD-L Galati, profesorul universitar Doru Razmerita a demisionat din Biroul Permanent Judetean (BPJ) si din PD-L, gestul sau fiind motivat de un targ ce i-a fost propus de conducerea organizatiei judetene: "Conducerea mi-a propus un targ, in sensul sa renunt la functia de presedinte al organizatiei municipale, in schimbul unui colegiu. Mie mi s-a parut incorect fata de cei 258 de oameni care au participat la consiliul de coordonare local sa accept acel targ. Acei membri mi-au dat un vot de incredere". La votul ce a urmat in BPJ, 10 membri au votat pentru respectarea votului de la conferinta organizatiei municipale, adica Razmerita presedinte, iar alti 14 membri BPJ au votat ca presedintia municipalei PD-L Galati sa revina, conform "targului", lui Marius Necula. Razmerita ar fi urmat sa devina primvicepresedinte. El a cerut sa i se explice de ce nu este respectat votul din conferinta, dar raspunsul a fost unul care nici nu mai merita comentat: "In PD-L nu putem discuta de democratie, pentru ca acum suntem in campanie"! Miza acestor miscari este, conform lui Razmerita, negocierea dintre gruparile interne a celor 2-3 colegii in care candidatii PD-L au sanse foarte mari sa castige mandatele de parlamentari. Gruparile sunt cea a fostilor membri PD, cea a a peledistilor veniti prin fuziune si tabara celor cativa fosti liberali, veniti in urma cu doua saptamani la PD-L. In PD-L se afla insa si o tabara venita din PSD, constituita din apropiati ai fostului baron local si lider al PSD Galati, Ilie Platica Vidovici, respectiv Marius Necula, fost prefect PSD, deputatul Petru Lificiu si fosta deputata PSD Lucia Lepadatu. Demisionarul Doru Razmerita ii reproseaza lui Marius Necula ca nu a spus "barbateste" ca vrea presedintia organizatiei PD-L Galati si a recurs la "targuiala" functiei: "Faptul ca s-a practicat in noul birou judetean acel stil de politica, de tipul «sobolanului rozaliu», practicat in PSD de domnul Marius Necula si transferat in partidul democrat liberal m-a deranjat foarte mult". Necula s-a mai ales si cu un "rechizitoriu" al conexiunilor sale cu PSD: "Nu eu am fost seful campaniei din 2004 a PSD. Nu eu am fost prefect al PSD. Nu eu am avut afaceri cu Ilie Platica Vidovici. Nu eu sunt cumatru cu presedintele PSD Galati. Nu eu sunt pe lista baronilor locali", i-a reamintit Razmerita. El il considera vinovat de starea de fapt din PD-L Galati pe fostul presedinte Mircea Toader, dar si pe actualul presedinte interimar, Eduard Finkelstain, care a cedat prea usor.

Replica
» Schimbari de tricouri PSD–PD-L

Doru Razmerita: "Noi cand discutam schimbarea clasei politice, ce schimbam, schimbam sediul sau schimbam oamenii? Faptul ca acesti oameni trec de la un partid la altul, de la PSD la PD-L, nu inseamna ca PD-L isi schimba oamenii si ca vine cu o oferta diferita de a celorlalte partide fata de electoratul propriu. Electoratul PD-L asteapta cu totul altceva".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă