19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDemisia lui Solcanu ii divide pe liderii moldoveni ai PSD

Demisia lui Solcanu ii divide pe liderii moldoveni ai PSD

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, crede ca demisia senatorului iesean Ion Solcanu din partid este o greseala de strategie a conducerii social-democratilor ieseni, reprezentata de Gheorghe Nichita. In Neamt insa senatorul Ioan Chelaru considera ca Solcanu este vinovat pentru ca a facut campanie impotriva lui Nichita.

Eugen Bejinariu crede ca Ion Solcanu este unul din cei care "au dus greul" organizatiei PSD Iasi si care au pus bazele acestei organizatiei. In opinia lui Bejenariu, Solcanu a adus voturi partidului, fiind nu doar un lider judetean, ci unul national. "Este o greseala de strategie si de abordare politica. Nu cunosc foarte bine organizatia PSD Iasi pentru a spune ca este vinovat "X" sau "Y", dar cred ca domnul Nichita, in calitate de presedinte, trebuia sa gaseasca acea cale de mijloc pentru a-l atrage in continuare in partid pe domnul Solcanu", ne-a declarat Eugen Bejinariu. Deputatul social-democrat sucevean a tinut insa sa precizeze ca nu crede ca demisia lui Ion Solcanu va afecta in vreun fel si organizatia PSD Suceava.

Pe de alta parte, senatorul PSD de Neamt Ioan Chelaru sustine ca la Iasi nu s-a petrecut decat transarea unui conflict mai vechi aparut intre doua persoane. "In organizatia de la Iasi a existat un conflict mai vechi intre vechiul si noul presedinte, transat de Gheorghe Nichita in favoarea sa dupa ce a demonstrat ca este invingator si dupa ce Ion Solcanu a facut campanie impotriva persoanei lui. Astfel de mici interese au existat si la noi in Neamt, iar o dovada este demisia din PSD a unui fost presedinte de organizatie judeteana, Ion Rotaru, dar nu exista conflicte. Au existat si sustinatori ai lui Ion Iliescu, dar rivalitatea intre tabere grupate in jurul fostului presedinte nu mai este de actualitate", a declarat senatorul PSD de Neamt Ioan Chelaru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă