12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialDelta a fost impartita in 12 districte

Delta a fost impartita in 12 districte

Delta Dunarii a fost impartita in 12 districte care corespund schemei organizatorice folosite de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) pentru monitorizarea biodiversitatii. Conform hotararilor luate de Comandamentul Antiepizootic, agentilor ecologi ARBDD existenti la cele 12 districte din Delta li se adauga medici veterinari, comisari ai Garzii de Mediu, inspectori piscicoli, politisti, medici umani si forte locale de la primariile din Delta Dunarii.
Aceste forte au obligatia sa monitorizeze, zi si noapte, teritoriul din jurisdictia pe care o au, sa colecteze imediat toate pasarile moarte, pe care medicii veterinari le vor supune la analize pentru a descoperi daca sunt sau nu infestate cu virusul gripei aviare. Respectivele forte au fost dotate, incepand de joi, cu logistica necesara pentru a putea interveni rapid si eficient. Este vorba de mijloace navale si terestre de deplasare, de sisteme de comunicatii (telefonice si radio), echipamente specifice pentru interventie veterinara in siguranta in cazul colectarii pasarilor domestice si salbatice moarte care se presupune ca ar putea fi infestate cu virusul gripei aviare.
Si logistica pentru combaterea epidemiei de gripa aviara sporeste. Directorul Directiei Veterinare Tulcea ne-a mai declarat ca este asteptata la laboratorul veterinar din Tulcea o instalatie speciala pentru realizarea testelor virusologice, ceea ce va permite acestui laborator sa efectueze atat teste serologice, pe care le-a efectuat si pana acum, cat si teste virusologice. In acest fel se va castiga timp pretios, pana la trei zile, in identificarea virusului gripei aviare la pasarile descoperite moarte in Delta Dunarii, unde se afla cel mai mare focar de raspandire a acestei boli.

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă