10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialDEFINITIVAT 2013. Promovabilitate de 39,48 la sută, în judeţul Suceava

DEFINITIVAT 2013. Promovabilitate de 39,48 la sută, în judeţul Suceava

Promovabilitatea la proba scrisă a examenului de definitivat este de 39,48 la sută în judeţul Suceava, informează Mediafax.

Doar un singur profesor a obţinut nota 10 la Istorie, în timp ce cea mai mică notă, 1,90, a fost obţinută de un candidat la disciplina Mecanică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, a declarat  că la examenul de definitivat s-au înscris 271 de cadre didactice stagiare din care 20 au absentat, unul a fost eliminat, iar 17 s-au retras din examen.

Hacman a spus că promovabilitatea a fost de 39,48 la sută, iar 13,3 la sută dintre candidaţi au luat note sub cinci, în timp ce 7,72 la sută au luat note între 7 şi 8.

Ea a spus că la acest examen s-a înregistrat doar o singură notă de zece la disciplina Istorie.

Citeşte şi DEFINITIVAT 2013. Arad. Jumătate dintre dascălii care au susţinut definitivatul NU l-au luat

De remarcat este că cele mai mici note, 1,90 şi 1,95, au fost obţinute de doi candidaţi la disciplina Mecanică, respectiv Educaţie fizică.

Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Candidaţii pot depune contestaţii marţi şi miercuri, la centrele de examen, acestea urmând să fie soluţionate în perioada 25 – 26 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iulie.

Ministerul Educaţiei a decis ca la sesiunea din acest an nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să fie 8, şi nu 7, cum a fost până acum. O altă noutate adoptată de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră.

Cele mai citite

Uniunea Europeană impune reguli pentru publicitatea politică online

Parlamentul European a adoptat marți noi reguli în domeniul publicității politice, într-un efort de a proteja cetățenii UE de interferențe străine și dezinformare....

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă