10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialDEFINITIVAT 2013. Aproape 8.000 de profesori susţin, joi, proba scrisă

DEFINITIVAT 2013. Aproape 8.000 de profesori susţin, joi, proba scrisă

EXAMEN DEFINITIVAT 2013. Aproximativ 7.900 de candidaţi vor susţine, joi, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, precizează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat remis redacţiei.

Cei 7.888 de candidaţi, care au trecut de prima probă a examenului naţional de definitivat, desfăşurată în perioada ianuarie – 20 iunie, vor susţine proba scrisă într-unul din cele 42 de centre de examinare.

Citeşte şi România, pe PRIMUL LOC în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

Examenul începe la ora 10.00, iar participanţii au de ales din 126 de discipline. Proba scrisă conţine subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei. Durata de redactare a lucrării este de 4 ore. Nota obţinută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8.

Subiectele de examen, traducerea acestora şi baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină de examen, de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei, la ora 15.00, pe site-ul www.subiecte2013.edu.ro .

Atât programele de examen pentru toate disciplinele, cât şi modelele de subiecte şi baremele pentru toate disciplinele de examen pentru care au optat candidaţii au fost postate pe pagina http://definitivat.edu.ro  şi au fost utilizate în activităţile de pregătire a debutanţilor, desfăşurate de casele corpului didactic.

Noutăţile sesiunii 2013 sunt acordarea dreptului de participare la examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră şi creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8, arată Ministerul Educaţiei în comunicat.

Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza în intervalul 25 – 26 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să se afişeze rezultatele finale.

Cele mai citite

Directorul FBI, Christopher Wray, în vizită în România

Directorul FBI, Christopher Wray, a venit într-o vizită fulger în România. S-a întâlnit cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT. Oficialul s-a întâlnit în...

Nou sondaj ECFR: “Războaie și Alegeri” oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în contextul politic global schimbător

Raportul "Războaie și Alegeri” (“Wars and Elections") de la ECFR oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...
Ultima oră
Pe aceeași temă