5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialDecret pentru combaterea violurilor, adoptat de guvernul italian

Decret pentru combaterea violurilor, adoptat de guvernul italian

Guvernul italian a aprobat vineri un decret de lege pentru a combate agresiunile sexuale.

Decretul de lege intitulat "Masuri urgente in materie de siguranta publica si de combatere a violentei sexuale" contine 13 articole si a fost supus atentiei Consiliului de Ministri dupa cinci zile de consultari intense, in urma valului de violuri care a cuprins Peninsula in ultimele saptamani, informeaza agentia NewsIn.

Textul cuprinde doua puncte ce au generat o polemica aprinsa in Peninsula, ambele promovate intens de Maroni. Unul dintre ele se refera la infiintarea unor patrule civile neinarmate, care sa alerteze fortele de ordine in cazul in care observa vreun incident, relateaza cotidianul Il Messaggero.

Aceasta masura este contestata atat de opozitie, cat si de presedinte si chiar de unii dintre colegii lui Maroni din Guvern, de exemplu ministrul apararii Ignazio La Russa.

Cealalta prevedere controversata se refera la prelungirea perioadei retinerii imigrantilor ilegali in centrele de identificare si expulzare.

In forma sa initiala, decretul cuprindea si masuri mai severe pentru pedepsirea violatorilor si acordarea de mai multe resurse fortelor de ordine, relateaza Il Messaggero, care nu precizeaza forma in care a fost adoptat textul.

Astfel, decretul prevedea ca niciun suspect de viol sa nu mai fie plasat in arest la domiciliu si ca violatorii care isi ucid victimele sa fie condamnati la inchisoare pe viata.

Cele mai citite

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Acordul „comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă