16.1 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialDeclaraţie ŞOC a unui oficial din Franţa: Hitler nu a putut omorî...

Declaraţie ŞOC a unui oficial din Franţa: Hitler nu a putut omorî suficienţi romi nomazi

Un oficial local din Franţa a declarat că Adolf Hitler „nu a putut omorî suficienţi romi nomazi”, cu ocazia unui eveniment unde a fost provocat prin acuzaţii de rasism şi neonazism, relatează Mediafax.

„Pe fondul saluturilor naziste şi acuzaţiilor de rasism, Gilles Bourdouleix (n.red. – viceprimarul localităţii Cholet – vestul Franţei) a răspuns provocărilor declarând: «Hitler nu a putut omorî suficienţi nomazi», scrie ziarul Le Courrier de l’Ouest, citat de AFP.

Jean-Louis Borloo, liderul partidului de dreapta UDI din care face parte viceprimarul Bourdouleix, a condamnat în termeni vehemenţi aceste declaraţii.

Gilles Bourdouleix a explicat că declaraţiile sale au fost interpretate greşit, subliniind că a afirmat de fapt: „Dacă eu aş fi fost Hitler, ar fi fost morţi”, în timp ce nomazii i-ar fi adresat salutul nazist.

Viceprimarul a avertizat că va da în judecată cotidianul Le Courrier de l’Ouest, pe care îl acuză de calomnie.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care aproximativ 150 de caravane de nomazi s-au instalat duminică pe un teren agricol aparţinând localităţii Cholet, situaţie care a atras comentariile vehemente ale viceprimarului.

Cele mai citite

Diavolul și motanul

În zodiacul chinezesc în care nici chinezii nu mai cred, anul 2024 este anul Dragonului de Lemn. Cum noi nu avem încă un zodiac...

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...
Ultima oră
Pe aceeași temă