6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialDeclarație CATEGORICĂ la poligonul Smârdan: Trupele armate ale NATO sunt ca un...

Declarație CATEGORICĂ la poligonul Smârdan: Trupele armate ale NATO sunt ca un cuţit şi vom ascuţi tăişul acelui cuţit

Comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, Stephen J. Townsend, a declarat, miercuri, în judeţul Galaţi, că forţele armate ale NATO sunt ”ca un cuţit” al cărui tăiş va fi ascuţit, informează Mediafax.

“Sunt două scopuri ale acestui exerciţiu. Primul scop este de a ne îmbunătăţi pregătirea, de a ne ascuţi cuţitele. Forţele armate al NATO sunt ca un cuţit şi vom ascuţi tăişul acelui cuţit. Al doilea obiectiv este de a demnostra capabilităţile pe care le avem, vom demonstra capabilităţile din două puncte de vedere, din punct de vedere al NATO, al aliaţilor şi prietenilor noştri din Europa, şi, de asemenea, ne vom demonstra capabilităţile pentru potenţialii noştri adversari, indiferent cine sunt ei”, a spus generalul-locotenent Stephen J. Townsend, care a participat, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, la exerciţiul militar multinaţional Swift Response 15.

Citește și: Comandamentul NATO din Bucureşti începe să funcţioneze la 3 septembrie

El a mai afirmat că România s-a dovedit a fi întotdeauna ”un partener de încredere” al NATO.

“România s-a dovedit întodeauna capabilă de a participa la exerciţiile făcute de NATO şi s-a dovedit a fi un partener de încredere şi am luptat alături de soldaţii români în războiul din Afganistan începând din 2001. Întodeauna România s-a dovedit a fi un partener puternic în relaţia cu NATO şi SUA”, a mai spus generalul american.

Generalul-locotenent Stephen J. Townsend, comandantul grupării operative întrunite şi comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, s-a numărat printre cei 230 de militari din Italia, Spania şi din Forţele Terestre ale SUA care au executat în Poligonul Smârdan, în cadrul exerciţiului militar mutinaţional Swift Response 15, un asalt aeropurtat.

Despre saltul cu paraşuta în Poligonul Smârdan, generalul american a spus că paraşutarea a fost foarte uşoară, dar că cineva a lasat bucăți de sârmă ghimpată pe câmp şi din această cauză s-a înţepat la mână.

“Este un foarte bun câmp de luptă”, a mai spus zâmbind generalul.

Aproape simultan cu asaltul aeropurtat din Poligonul Smârdan, militari ai trupelor NATO s-au parașutat și în poligoanele Hohenfels din Germania şi Novo Selo din Bulgaria, unde se vor desfăşura şi antrenamente ulterioare.

Cele mai citite

Ciolacu: România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru Coeziune şi reforme, Elisa Ferreira. "România are un grad de absorbţie a...

Ciolacu: România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru Coeziune şi reforme, Elisa Ferreira. "România are un grad de absorbţie a...

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...
Ultima oră
Pe aceeași temă