6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialDeclarație CATEGORICĂ la poligonul Smârdan: Trupele armate ale NATO sunt ca un...

Declarație CATEGORICĂ la poligonul Smârdan: Trupele armate ale NATO sunt ca un cuţit şi vom ascuţi tăişul acelui cuţit

Comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, Stephen J. Townsend, a declarat, miercuri, în judeţul Galaţi, că forţele armate ale NATO sunt ”ca un cuţit” al cărui tăiş va fi ascuţit, informează Mediafax.

“Sunt două scopuri ale acestui exerciţiu. Primul scop este de a ne îmbunătăţi pregătirea, de a ne ascuţi cuţitele. Forţele armate al NATO sunt ca un cuţit şi vom ascuţi tăişul acelui cuţit. Al doilea obiectiv este de a demnostra capabilităţile pe care le avem, vom demonstra capabilităţile din două puncte de vedere, din punct de vedere al NATO, al aliaţilor şi prietenilor noştri din Europa, şi, de asemenea, ne vom demonstra capabilităţile pentru potenţialii noştri adversari, indiferent cine sunt ei”, a spus generalul-locotenent Stephen J. Townsend, care a participat, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi, la exerciţiul militar multinaţional Swift Response 15.

Citește și: Comandamentul NATO din Bucureşti începe să funcţioneze la 3 septembrie

El a mai afirmat că România s-a dovedit a fi întotdeauna ”un partener de încredere” al NATO.

“România s-a dovedit întodeauna capabilă de a participa la exerciţiile făcute de NATO şi s-a dovedit a fi un partener de încredere şi am luptat alături de soldaţii români în războiul din Afganistan începând din 2001. Întodeauna România s-a dovedit a fi un partener puternic în relaţia cu NATO şi SUA”, a mai spus generalul american.

Generalul-locotenent Stephen J. Townsend, comandantul grupării operative întrunite şi comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, s-a numărat printre cei 230 de militari din Italia, Spania şi din Forţele Terestre ale SUA care au executat în Poligonul Smârdan, în cadrul exerciţiului militar mutinaţional Swift Response 15, un asalt aeropurtat.

Despre saltul cu paraşuta în Poligonul Smârdan, generalul american a spus că paraşutarea a fost foarte uşoară, dar că cineva a lasat bucăți de sârmă ghimpată pe câmp şi din această cauză s-a înţepat la mână.

“Este un foarte bun câmp de luptă”, a mai spus zâmbind generalul.

Aproape simultan cu asaltul aeropurtat din Poligonul Smârdan, militari ai trupelor NATO s-au parașutat și în poligoanele Hohenfels din Germania şi Novo Selo din Bulgaria, unde se vor desfăşura şi antrenamente ulterioare.

Cele mai citite
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...

Răspunzând cererii așa-zișilor deputați ai Transnistriei, Rusia își menține trupele în Republica Moldova, la granița cu Ucraina

Congresul așa-zișilor deputați de la Tiraspol, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de 28 februarie 2024, nu a anunțat "unirea" Transnistriei cu Rusia (așa...
Ultima oră
Pe aceeași temă