19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDecizie finală: Cătălin Voicu rămâne în arest

Decizie finală: Cătălin Voicu rămâne în arest

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins astăzi, vineri 2 aprilie, recursul făcut de Cătălin Voicu la decizia instanţei, prin care s-a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Senatorul a plecat puţin după ora 9 de la Penitenciarul Jilava, cu o ambulanţă, iar după audiere  a fost dus înapoi la spitalul închisorii, în urma unei stări de slăbiciune resimţită în sala de judecată, informează Realitatea TV.

Senatorul Cătălin Voicu a încearcat  să înduplece magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu este un pericol public, sperând să petreacă Paştele acasă, în familie.

Senatorul Cătălin Voicu a fost transportat la Spitalul Penitenciar Jilava, marţi seara, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla în arestul Poliţiei Capitalei. Senatorul Cătălin Voicu a fost încarcerat în arestul Poliţie Capitalei, după ce ÎCCJ a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile. Marţi seara, la intrarea pe poarta arestului Poliţiei Capitalei, senatorul a declarat: „Sunt pregătit sufleteşte pentru tot ce e mai rău”.

Avocaţii lui Cătălin Voicu au depus, miercuri, recursul la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a dispus arestarea preventivă a senatorului.

Anton Pandrea, în prezent şeful Secţiei Penale din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a prezidat completul de judecători în cazul recursul formulat de senatorul Cătălin Voicu împotriva deciziei de arestare. Din complet mai fac parte judecătorii: Angela Dragne, Traian Gherasim, Victor Cameniţă Paşca, Niculina Alexandru, Nela Petrişor, Adriana Chioseaua şi Ionel Barbă. Din complet trebuia să facă parte şi Mona Pivniceru, însă ea a făcut cerere de abţinere şi a fost înlocuită de judecătorul Ionuţ Matei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă