10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialDecizie finală: Cătălin Voicu rămâne în arest

Decizie finală: Cătălin Voicu rămâne în arest

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins astăzi, vineri 2 aprilie, recursul făcut de Cătălin Voicu la decizia instanţei, prin care s-a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Senatorul a plecat puţin după ora 9 de la Penitenciarul Jilava, cu o ambulanţă, iar după audiere  a fost dus înapoi la spitalul închisorii, în urma unei stări de slăbiciune resimţită în sala de judecată, informează Realitatea TV.

Senatorul Cătălin Voicu a încearcat  să înduplece magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu este un pericol public, sperând să petreacă Paştele acasă, în familie.

Senatorul Cătălin Voicu a fost transportat la Spitalul Penitenciar Jilava, marţi seara, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla în arestul Poliţiei Capitalei. Senatorul Cătălin Voicu a fost încarcerat în arestul Poliţie Capitalei, după ce ÎCCJ a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile. Marţi seara, la intrarea pe poarta arestului Poliţiei Capitalei, senatorul a declarat: “Sunt pregătit sufleteşte pentru tot ce e mai rău”.

Avocaţii lui Cătălin Voicu au depus, miercuri, recursul la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a dispus arestarea preventivă a senatorului.

Anton Pandrea, în prezent şeful Secţiei Penale din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a prezidat completul de judecători în cazul recursul formulat de senatorul Cătălin Voicu împotriva deciziei de arestare. Din complet mai fac parte judecătorii: Angela Dragne, Traian Gherasim, Victor Cameniţă Paşca, Niculina Alexandru, Nela Petrişor, Adriana Chioseaua şi Ionel Barbă. Din complet trebuia să facă parte şi Mona Pivniceru, însă ea a făcut cerere de abţinere şi a fost înlocuită de judecătorul Ionuţ Matei.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui Cîrstoiu

Liderii PNL și PSD, în frunte cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt reuniți la Palatul Victoria, unde caută un alt candidat la Primăria...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Top 5 electrocasnice care îți pot face viața mai ușoară

În societatea de azi, tehnologia a revoluționat cu adevărat felul în care oamenii lucrează și trăiesc, iar electrocasnicele moderne au devenit o parte integrantă...
Ultima oră
Pe aceeași temă