10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDecizia instanţei: Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi rămâne în arest

Decizia instanţei: Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi rămâne în arest

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, ca omul de afaceri Ştefan Tache, soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, să fie cercetat în continuare în stare de arest, în dosarul în care procurorii DIICOT fac cercetări pentru o evaziune fiscală de aproximativ patru milioane de euro, informează Mediafax.

Instanţa a respins ca nefondate şi recursurile declarate de Cristian Anton, Marian Drăgan, Cristian Ilie, Alexandru Tache şi Toader Voinea.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au menţinut astfel decizia din 5 octombrie a Tribunalului Bucureşti, care dispusese arestarea preventivă a celor şase inculpaţi.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că omul de afaceri Ştefan Tache şi ceilalţi cinci inculpaţi rămân în continuare în arest.

Recursurile celor şase persoane arestare pentru evaziune fiscală de aproape patru milioane de euro s-au judecat vineri la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa amânând pronunţarea pentru luni.

Ştefan Tache a declarat, vineri, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, că este grav bolnav şi, fiind arestat, a fost nevoit să întrerupă tratamentul.

“De un an de zile stau prin spitale. Am fost diagnosticat cu cardiopatie ischemică, diabet zaharat şi cancer la colon pentru care fac chimioterapie. Mi s-a pus acest diagnostic în ianuarie şi am fost operat în martie, iar vineri (11 octombrie, n.r.) ar fi trebuit să îmi fac un nou set de analize pentru a mă opera a doua oară, în Austria. (…) Pentru că am fost arestat, am fost nevoit să întrerup tratamentul. În două, trei săptămâni s-ar putea să cedez”, a spus Tache.

Soţul Sandei Ladoşi a precizat că este anchetat într-un alt dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în care are interdicţia de a părăsi ţara, însă procurorii i-au permis să plece la tratament.

“Când a trebuit să plec la tratament în străinătate, cei de la DIICOT mi-au permis acest lucru, iar eu de fiecare dată m-am întors”, a subliniat Tache.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, în 3 octombrie, 56 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Călăraşi, Dâmboviţa şi Teleorman, la locuinţele membrilor unui grup infracţional care ar fi produs o evaziune fiscală de aproximativ patru milioane de euro prin neplata TVA, în urma unor circuite financiare fictive derulate prin 18 firme.

În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT – Structura Centrală au fost duse la audieri 32 de persoane, procurorii emiţând ordonanţe de reţinere pentru şase dintre acestea, printre care şi soţul Sandei Ladoşi, Ştefan Tache.

Procurorii DIICOT au cerut, în 4 octombrie, Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a celor şase persoane reţinute pentru evaziune fiscală. Instanţa a admis în 5 octombrie propunerea procurorilor şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

Anchetatorii au găsit la percheziţii mărfuri tranzacţionate ilegal, nouă puşti de vânătoare şi trei pistoale cu aer comprimat. Unele bunuri care aparţin suspecţilor şi părţilor responsabile civilmente au fost puse sub sechestru asigurător.

În acest dosar, procurorii DIICOT – Structura Centrală cercetează 11 persoane suspectate că au constituit în Bucureşti un grup de criminalitate organizată care, prin circuite financiare fictive derulate prin mai multe firme, a făcut achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii.

Membrii grupului infracţional au vândut apoi materialele de construcţii în România, dar au înregistrat operaţiuni nereale în evidenţele contabile ale unui număr de 18 societăţi comerciale pe care le controlau, pentru a reduce valoarea reală a TVA, a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, o primă categorie de societăţi a fost utilizată în calitate de client intracomunitar, pentru achiziţiile intracomunitare de materiale de construcţii, şi respectiv de furnizor naţional.

O a doua categorie de societăţi comerciale a fost folosită pentru crearea de circuite financiare fictive, respectiv derularea de operaţiuni fictive pentru a evidenţia în actele contabile ale societăţii care realizează achiziţii intracomunitare cheltuieli nereale, diminuând astfel cuantumul TVA colectată.

O a treia categorie de societăţi comerciale – adevărate “fabrici de facturi”, conform procurorilor – a fost utilizată pentru a emite facturi fictive care să permită societăţilor din primele două categorii să dispună transferul unor sume de bani în contul acestora, retrase ulterior în numerar de către membrii grupării.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă