4.2 C
București
duminică, 18 februarie 2024
AcasăSpecialDecizia în dosarul "Mită la PSD", amânată din nou

Decizia în dosarul “Mită la PSD”, amânată din nou

Dosarul “Mită la PSD”, în care Ioan Niculae a fost judecat, alături de alţi inculpaţi, în legătură cu sponsorizarea campaniei electorale a lui Mircea Geoană din 2009, va avea pronunţarea în 20 noiembrie, după ce aceasta a fost amânată din nou, miercuri, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, informează Mediafax.

Aceasta este cea de-a treia amânare a pronunţării în dosarul cunoscut ca “Mită la PSD”. Instanţa a hotărât, iniţial, să amâne verdictul pentru 6 noiembrie, iar ulterior a stabilit un nou termen pentru pronunţare, respectiv miercuri, 13 noiembrie. Nici la această dată, însă, judecătorii nu au ajuns la o concluzie, motiv pentru care au hotărât să dea verdictul la 20 noiembrie.

Decizia pe care o va lua Judecătoria Sectorului 1 nu va fi definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti.

În 7 februarie, la unul dintre termenele procesului, omul de afaceri Ioan Niculae a declarat că procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-ar fi spus că regretă că trebuie să trimită în judecată oameni nevinovaţi, când, de fapt, “autorul moral” ar fi, după cum a dedus omul de afaceri, Viorel Hrebenciuc.

DNA i-a trimis în judecată, în 11 ianuarie 2012, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, pe Ioan Niculae şi pe directorul Viorel Bărac, de la Interagro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

 

Cele mai citite

Dialoguri culturale în Capitală. De la mărţişoare, la Brâncuși

Bucureştiul vibrează în ritmul evenimentelor dedicate artei, istoriei și tradițiilor. Printre acestea, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” inaugurează o nouă ediție a...

Cum jo pot kivanok Peee Seee Deee și tu jo pot!

Ilustrație: Marian Avramescu Membrii Partidului Național Liberal (PNL) se întorc din nou pentru sfaturi la eminența cenușie plecată în vacanță, Klaus Werner Iohannis. Șeful statului...

Gorghiu: 7.000 de deținuți, gata de muncă

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunțat noi oportunități pentru mediul de afaceri autohton prin utilizarea forței de muncă din sistemul penitenciar. În cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă