22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialDecisiv cu Grecia

Decisiv cu Grecia

Reprezentativa de polo a Romaniei a mai bifat o infrangere in confruntarile cu nationala Ungariei, pe care de altfel nu a invins-o niciodata, dupa ce a cedat cu 9-11 in ultima partida a grupei D din cadrul Campionatului Mondial de la Melbourne.

Chiar daca au pierdut si au fost condusi de la un cap la altul al intalnirii, romanii s-au dovedit adversari demni de luat in seama ai maghiarilor, dubli campioni olimpici si multipli medaliati europeni, care in penultima confruntare se impusesera cu 14-4. Cu portarul Bertini Nenciu intr-o forma de zile mari si cu Matei dezlantuit, reprezentantii nostri le-au creat numeroase probleme mult mai titratilor lor adversari. In urma acestui rezultat elevii lui Vlad Hagiu au incheiat pe locul trei in grupa D si vor juca astazi meciul de baraj pentru calificarea in sferturile de finala cu reprezentantii Greciei, pozitia a doua in grupa C. De la inceputul acestui an, jucatorii nostri s-au mai intalnit de doua ori cu elenii, medaliati cu bronz la editia din 2005 a Mondialelor, scorul general al partidelor fiind 1–1. La turneul amical de la Cluj Romania s-a impus in fata Greciei cu 10–8, dar la "triunghiularul" de la Debrecen a pierdut cu 8-12, meciul de astazi fiind prin urmare deschis oricarui rezultat. "Dupa prestatia buna din intalnirea cu ungurii regret si mai mult infrangerea neasteptata din prima zi contra canadienilor (n.r. – infrangere care a costat Romania locul doi in grupa D, ce i-ar fi adus un adversar mult mai facil, Rusia, in barajul de intrare in sferturi).  Daca vom juca contra grecilor la fel de bine cum am facut-o cu ungurii nu avem cum sa pierdem", a spus ieri Vlad Hagiu.

Dezastru
NatatIE
Inotatorii nostri au dezamagit in prima zi a CM de la Melbourne. Romanii nu numai ca nu au contat in lupta pentru podium, dar nici nu au prins finalele. 15, 16, 25, 31 si 68 sunt locurile pe care s-au clasat Potec (400 m liber), Coman (400 m liber), Preda (100 m bras), Lacusta (200 m mixt), respectiv Trandafir (50 m fluture).

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă