16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDebut fulmimant pentru HCM Constanţa în Cupa EHF

Debut fulmimant pentru HCM Constanţa în Cupa EHF

În momentul tragerii la sorţi a grupelor Cupei EHF, oficialii de la HCM Constanţa au pronosticat o luptă crâncenă în trei echipe pentru calificarea în turul următor.

Sporta Hlohovec, reprezentanta unui orăşel slovac de mărimea localităţii Cernavodă,  n-a fost băgată în seamă de nimeni, marele războaie fiind cu Fuchse Berlin şi Chambery Savoie Handball, monştrii din Franţa şi Germania.

Până la meciul de ieri, optimismul oficial părea oarecum forţat, numai că realitatea din teren a fost una tristă pentru slovaci, învinşi la nouă goluri diferenţă şi incapabili să reziste iureşului ofensiv al Constanţei. Practic în tot meciul s-a consemnat doar de două ori egalitatea, singura sincopă a campionilor români venind undeva la jumătatea primei reprize, când Sporta a egalat la zece şi a ratat un contraatac pe care scria 11-10.

Duminica viitoare pentru HCM urmează echipa fraţilor Gille şi a altor internaţionali francezi, o misiune grea, dar nu imposibilă.

A fost antrenament

Constanţa a suferit după handbal şi asta s-a văzut, iar, la meciul cu Sporta. Deşi adversarul nu spunea mare lucru, situaţie similară cu meciul din preliminarii contra danezilor de la Mors Thy, Sala Sporturilor aproape că s-a umplut, iar atmosfera din tribune a fost una deosebită. Pe teren, elevii lui Zvonko Sundovski au răspuns printr-un start fulminant cu patru goluri fără răspuns din partea adversarului şi o evoluţie remarcabilă, care a durat aproape o jumătate de repriză. Apoi, exact ca în meciul cu Potaissa Turda, s-a întâmplat ceva neprevăzut care a blocat jocul la scorul de 8-4, iar Sporta a revenit brutal în meci, apropiindu-se la un gol prin trei reuşite consecutive şi egalând la zece în ciuda apostrofărilor venite dinspre banca gazdelor. De la 10-10 însă, după o intervenţie minunată a lui Popescu, jocul s-a rupt iar, Constanţa trezindu-se brusc din croşeele primite de la outsider şi revenind în forţă cu şase goluri la rând care au închis practic ecuaţia câştigătorului. La pauză a fost 17-12, iar mitanul 2 s-a transformat în spectacol, pentru public şi pentru… speranţe, slovacii fiind evident inferiori fizic şi  valoric.

Toma şi-a adus aminte că e recordmanul la goluri marcate din istoria Constanţei, Csepreghi că ştie să şi dea goluri, nu doar să ofere oportunităţi, iar Şimicu sau Criciotoiu că sunt oameni de bază ai naţionalei care a eliminat recent… Slovacia din cursa pentru Campionatul Mondial. În final, scorul s-a făcut 31-22, după ce marinarii au avut şi zece goluri avans, dar cu tot spectacolul rămâne problema căderii din prima parte, una care va fi speculată dur de francezi sau nemţi, posesorii unor trupe fenomenale care nu se vor pierde în faţa unei săli pline.

CASETĂ TEHNICĂ

Marcatori:

Şimicu 9, Toma 8, Csepreghi 6, criciotoiu 3, Buricea 2, Cristescu 1, Novanc 1. Şomlea 1, Stavrositu 1 – Zatko 8, Dudas 5, Duris 2, Mazur 2, Balaz 1, Ivanov 1, Mazar 1, Mizenko 1, Patrov 1.

Eliminări:

Cristescu 2, Novanc, Stavrositu – Zatko, Dudas, Duris, Balaz, Laho 2

Cartonaşe galbene:

Şimicu, Novanc – Zatko, Dudas, Mazur

Arbitri:

Dimitar Mitrevski şi Blagojche Todorovski (Macedonia)

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă