15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialDebut de an perfect pentru Horia Tecău

Debut de an perfect pentru Horia Tecău

Constănţeanul s-a impus în primele două luni ale anului în două turnee importante ale tenisului mondial şi se pregăteşte pentru jocul cu Argentina din Cupa Davis.

 

Retragerea din activitate a lui Andrei Pavel, cel mai bun tenisman constănţean, nu a a lăsat oraşul de la malul mării fără reprezentanţi de seamă în sportul alb. Simona Halep şi mai ales Horia Tecău evoluează cu succes pe marile arene ale tenisului mondial. Acesta din urmă este dedicat jocului la dublu şi îl are ca partener tradiţional pe suedezul Robert Lindstedt. Accidentarea acestuia l-a determinat pe constănţean să joace alături de alţi parteneri, cu acelaşi succes.

Primul turneu câştigat de Tecău în acest an a fost cel de la Zagreb. Acolo a jucat alături de veteranul belgian Dick Norman. Săptămâna trecută, constănţeanul a jucat la Acapulco, în Mexic, unde a făcut pereche cu bucureşteanul Victor Hănescu. Cei doi au câştigat finala de o manieră entuziasmantă şi, totodată, s-au pregătit pentru apropiata întâlnire din Cupa Davis dintre România şi Argentina.

Succesul de la Acapulco i-a permis lui Tecău să urce patru locuri în clasamentul ATP la dublu, ajungând acum pe locul 16, la doar un loc de cea mai bună clasare a carierei, înregistrată pe 11 octombrie anul trecut.

Evoluţia lui Tecău în ierarhia ATP a fost impresionantă. Pe 16 iulie 2007, Horia păşea pentru prima oară în top 100 şi de atunci nu avea să mai părăsească această parte a clasamentului. Progresul lui a devenit constant şi pe 13 septembrie 2010 intra între primii 20 de jucători de dublu ai lumii. Din nefericire, rezultatele slabe din finalul lui 2010 l-au împiedicat pe Tecău să se califice la Turneul Campionilor, competiţie care a devenit principalul obiectiv al constănţeanului în 2011.

O dată cu refacerea lui Lindstedt, Tecău va putea relua lupta pentru accederea la Turneul Campionilor de la final de an.

Halep a început prost

Evoluţia bună de la Australian Open nu s-a confirmat şi în participarea la celelalte turnee. O accidentare la abdomen şi-a făcut simţită prezenţa la evoluţiile următoare ale constănţencei, care nu a mai reuşit să depăşească faza inaugurală la nici un turneu post Australian Open. Această perioadă nefastă s-a reflectat în ierarhia WTA, unde Halep a coborât trei locuri. Constănţeanca se află acum pe locul 63.

7titluri are în carieră Horia Tecău, toate cucerite anul trecut şi în acest an.Horia Tecău a avut o evoluţie impresionantă în ultimii ani

Cele mai citite

Concurența dintre hoteluri și Airbnb: Costuri ridicate și reglementări stricte versus acces facil și taxe minime

Deschiderea unui hotel implică nu doar o investiție financiară semnificativă, ci și obținerea a nu mai puțin de 14 avize și certificate necesare pentru...

Avertismente din mai multe industrii: Ceasuri de lux, oțel, retail și auto afectate de scăderea cererii

Primele luni ale anului 2024 au adus semnale de alarmă din diverse sectoare economice, inclusiv producția de ceasuri de lux, oțel, retail, auto. Printre...

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...
Ultima oră
Pe aceeași temă