11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialDebut cu dreptul

Debut cu dreptul

Echipele de volei din Constanţa au reuşit să se impună în primele meciuri disputate în 2011 în campionatul intern, păstrându-şi astfel locurile în clasament.

Divizia A 1 la volei s-a reluat la finalul săptămânii, când au fost programate meciurile etapei cu numărul 12, prima a returului de campionat. Echipele constănţene angrenate în competiţie au reuşit să se impună în aceste partide, CVM Tomis în deplasare, iar fetele de la CSV 2004 Tomis pe teren propriu. Cu o echipă aproape nouă, CVM s-a deplasat pentru primul meci oficial din 2011 pe terenul celor de la CSM Bucureşti.

Partida a început sub semnul echilibrului, oaspeţii reuşind să ofere tomitanilor o replică tăioasă. Primul set al partidei a fost adjudecat de bucureşteni în prelungiri, cu scorul de 28-26. Echipa de pe litoral a reuşit însă să se adune şi să practice apoi un joc demn de locul pe care îl ocupă în clasament, 1. Şi setul secund a avut parte de aceeaşi desfăşurare, însă cei care aveau să se impună erau tomitanii, 26-24, care egalau astfel situaţia pe tabelă. Began şi compania au apăsat apoi pedala de acceleraţie şi au reuşit să îşi adjudece următoarele două seturi cu acelaşi scor, 25-21, şi astfel partida, scor 3-1. Un succes care menţine echipa de pe litoral în fruntea ierarhiei competiţiei.

Mai mult, tomitanii se desprind la două puncte de Remat Zalău, care nu a reuşit să obţină decât două puncte pe terenul celor de la Piatra Neamţ după succesul cu 3-2.

Spre deosebire de echipa masculină, fetele de la CSV au avut un meci infinit mai uşor. Nou-promovata Volei Botoşani nu a pus nici un fel de probleme echipei antrenate de Darko Zakoc în jocul disputat în Sala Sporturilor din Constanţa. Tomitanele s-au impus cu un scurt 3-0 (25-12, 25-15, 25-19), tehnicianul echipei de pe litoral având ocazia de a folosi şi o parte din jucătoarele transferate în această iarnă. În sextetul de start şi-au făcut apariţia Elena Butnaru şi Emiliya Nikolova, pentru ca, din setul secund, Zakoc să apeleze şi la cele două brazilience aduse în această iarnă, Viviane Lucia Pessoa de Faria şi Juliana Caetano Serafim. Cele patru jucătoare s-au integrat perfect în echipa constăneană şi au contribuit serios la victoria obţinută.

Miercuri, etapă intermediară

Cele două formaţii de pe litoral nu au prea mult timp de odihnă. Calendarul Diviziei A1 programează miercuri o nouă etapă. Atât CVM, cât şi CSV vor evolua pe propriul teren. Băieţii joacă de la ora 19.00 în compania celor de la VCM Piatra Neamţ, în timp ce fetele vor primi vizita celor de la Universitatea Cluj, într-o partidă programată, de asemenea, în Sala Sporturilor din Constanţa, cu începere de la ora 17.00. Ambele echipe sunt favorite şi au nevoie de un nou succes pentru a se menţine în lupta pentru titlu.

1 este locul ocupat de CVM în clasamentul Diviziei A1, în timp ce fetele de la CSV se află pe locul secund.

Cele mai citite

Ai nevoie de un credit avantajos? Află de ce să apelezi la un broker de credite

Când veniturile nu îți permit achiziția unor bunuri de valoare sau dezvoltarea unui business, creditele sunt cea mai bună opțiune. Dar cum faci să...

Arbitrii români delegați pentru meciuri din Europa League!

Marian Barbu și Horațiu Feșnic au fost desemnați să arbitreze meciuri importante în această săptămână în cadrul UEFA Europa League. Doi dintre cei mai apreciați...

Cum să alegi cele mai bune gantere?

Ganterele sunt greutăți libere cu mâner scurt, utilizate în cadrul antrenamentelor de forță pentru biceps, triceps, umeri, spate și antebraț. În afară de creșterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă