19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDe unde cumpărăm cadouri de Crăciun

De unde cumpărăm cadouri de Crăciun

Opt târguri de cadouri pentru Crăciun îşi deschid porţile începând din acest weekend în Bucureşti. Organizatorii se întrec în acest an în ateliere de creaţie, unde vizitatorii îşi pot confecţiona singuri decoraţiunile de iarnă. Duminică seara se aprind luminile de Sărbători în Capitală.

 

Tradiţionalul târg de la Galeria Dalles scoate la vânzare, până în Ajunul Crăciunului, de la globuri de sticlă pictate manual de artişti autohtoni şi olandezi până la tablouri din postere vintage, cosmetice bio sau prăjituri, dar şi cărţi, muzică şi filme.

Cei care vor să îşi pregătească ei înşişi obiectele de decor pentru Crăciun vor găsi la Dalles benzi adezive din hârtie de orez sau seturi de bricolaj pe care specialiştii îi vor învăţa să le transforme în obiecte unice prin tehnica origami.

Dacă bijuteriile sunt cadourile preferate, organizatorii au pregătit anul acesta o ofertă generoasă: bijuterii din aur, argint şi gablonţuri aduse din India, Thailanda, Egipt şi Maroc.

Dulciurile pot fi considerate „vedetele” anului 2010; de la brăduţi de Crăciun şi globuri din marţipan până la torturi elaborate şi dulciuri siciliene din pastă de migdale.

Iubitorii de ceai vor avea ocazia să deguste şi să cumpere combinaţii inspirate din plante rare, pregătite de specialişti din Germania sau Marea Britanie destinate diverselor momente ale zilei: ceaiuri albe, roşii, verzi sau negre, pentru revigorare, tonifiere, relaxare sau meditaţie.

Consilieri pentru alegerea cadourilor

Organizatorii „Micului târg de cadouri deştepte”, care se redeschide sâmbătă la Librăria Cărtureşti Verona, şi-au propus ca „dincolo de un simplu spaţiu de cumpărături, toată lumea să se bucure de o atmosferă relaxantă cu miros de brad, coji de portocale şi nelipsitul ceai”. Noutatea acestui an o aduc tinerii designeri români care vor fi prezenţi la târg alături de creaţiile lor, dar şi „cadourile deştepte” pentru copii – jucăriile de lemn.

Tot la Cărtureşti veţi putea găsi consilieri care oferă gratuit sfaturi pentru alegerea şi împachetarea cadourilor.

Fabrica lui Moş Crăciun

Muzeul Ţăranului Român găzduieşte în acest weekend Marele Târg de Sfântul Nicolae, la care vor participa peste 150 de meşteri olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari sau pielari din toată ţara. Oaspeţii vor veni cu împletituri din pănuşi, măşti, jucării, sorcove, fluiere, ocarine, cavale, clopoţei şi zurgălăi, cu marame, catrinţe sau fote, dar şi cu strachini, blide, cauce şi oale de sarmale. Tot aici veţi putea găsi mobilier pictat, laicere şi lăzi de zestre.

Vizitatorii vor putea degusta turtă dulce, cozonaci, miere, plăcinte, suc de mere, ţuică şi vin. În cadrul târgului, organizatorii pregătesc demonstraţii de olărit, dar şi un workshop de pictură pe faianţă.

Muzeul de Geologie întâmpină sărbătorile de iarnă cu „Târgul Moşilor de Iarnă”, deschis până pe 12 decembrie. Expoziţia cu vânzare aduce o gamă variată de cristale brute sau şlefuite, flori de mină, coliere, pandantive, inele, obiecte feng-shui din jad, ametist sau diamante.

Tot la Muzeul de Geologie copiii sunt con-vo-caţi la „Fabrica lui Moş Crăciun”, unde vor învăţa să picteze, să deseneze sau să decupeze cele mai frumoase cadouri de Crăciun.

Acasă la Moş Crăciun în Cişmigiu

Tot în acest weekend, la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu) se desfăşoară Târgul de Moş Nicolae „I Love Handmade”. Printre obiectele lucrate manual se pot găsi mărgele şi bijuterii, accesorii din mătase şi tul, broşe-fantezie, gentuţe, rame foto accesorizate sau articole de îmbrăcăminte handmade pentru sezonul rece.

Piaţa din faţa Primăriei Sectorului 2 se va umple cu standuri şi căsuţe din lemn ce vor îmbia vizitatorii cu dulciuri, cozonaci, vin fiert, cărţi sau tablouri, iar serile vor fi completate de colin-de şi cântece tradiţionale româneşti.

La Palatul Copiilor, în „Desaga lui Moş Nicolae” se pot găsi daruri pentru cei mici şi mari. 
În cadrul evenimentului sunt organizate şi ateliere de creaţie în care copiii „Centrelor Educaţionale Ascendent” şi ai „Centrului Domniţa Bălaşa” au ocazia de a modela în lut, picta şi decora obiecte din sticlă sau ceramică.

Şi Cişmigiul se va transforma, începând de duminică, într-o feerie a poveştilor de iarnă, intitulată „Cred în Moş Crăciun”. Bradul de Crăciun, casa Moşului şi îndrăgite personaje de basm îi vor întâmpina pe vizitatori, iar pe scena amenajată lângă patinoar vor cânta în luna decembrie colindători, dar şi trupe folk şi pop-rock.

Moş Crăciun îşi descarcă sacul cu surprize la Romexpo, după cum susţin organizatorii expoziţiei internaţionale de suveniruri şi cadouri, ce poate fi vizitată până duminică. Globuri şi beteală pentru cetina verde a bradului, lumânări ornamentale şi aranjamente florale, toate acestea şi încă multe altele pot fi găsite laolaltă, într-un loc destinat celor cuprinşi de febra cumpărăturilor de sezon.

Muzeul Satului dă startul programului intitulat „Florile Dalbe – Datini de Crăciun şi Anul Nou” pe 10 decembrie, prin refacerea atmosferei satului tradiţional în preajma sărbătorilor de iarnă. Colinde, teatru popular, expoziţii, standuri cu produse de gastro-nomie sau parade de costume, toate vor anima atmosfera începând de săptămâna viitoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă