29 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecialDe la Ponta la Băsescu. „Pupat toţi piaţa endependenţi“

De la Ponta la Băsescu. „Pupat toţi piaţa endependenţi“

Ocupaţi până peste cap să demontăm diverse „bombe de presă“, precum „traficul de armament“ de la Sky News sau „rachetele nucleare“ de pe Euractiv, ne-am luat cu treabă şi am sărit peste o ştire mică, dar extrem de interesantă.

Miercuri la amiază, Traian Băsescu ne anunţa ce schimbări au mai avut loc în partidul său de suflet, PMP, după fuziunea cu UNPR. Între altele, am aflat că a fost numit un nou şef al filialei Giurgiu, în persoana deputatului Radu Popa, provenit din oastea de strânsură a generalului Oprea.

Până aici, nimic neobişnuit. Că doar soldaţii „interesului naţional“ nu s-au încolonat aşa, de amorul artei, în spatele fostului preşedinte al României! Dar, jurnaliştii, curioşi din fire, au răsfoit arhivele. Şi ne-au reamintit câteva episoade tulburi din biografia proaspătului lider pemepist.

Radu Mihai Popa, pe numele lui complet, a intrat în viaţa publică în calitate de „director de ştiri“ la OTV, postul patronat de Dan Diaconescu, aflat azi la închisoare pentru şantaj. Era în perioada „dezvăluirilor“ despre „crima“ comisă de pilotul Adrian Iovan. Singura realizare a junelui Popa – al cărui CV este de negăsit – a fost să se lase fotografiat de paparazzi în timp ce o săruta pasional pe soţia personajului principal, cunoscuta creatoare de modă Romaniţa Iovan.

În toamna lui 2012, starul otevist al tabloidelor era ales deputat PP-DD de Dâmboviţa. După numai câteva luni avea să fie exclus însă pe motiv de trădare. N-a stat prea mult pe gânduri şi s-a înscris în PSD, devenind şi „consilier“ al premierului Victor Ponta. Misiunea de bază? Să iasă la televizor şi să sară la beregata „băsiştilor“, cu vocabularul mardeiaşului politic de tip Codrin Ştefănescu.

Iată ce declara Popa în ajunul alegerilor prezidenţiale din 2014: „Traian Băsescu a ajuns un bătrânel care trece strada cu girofar, în timp ce vorbeşte despre secretele de stat şi şedinţele de comandă ale SIE. Preşedintele a declanşat un atac contra intereselor României când a decis să mânjească imaginea SIE şi a prim-ministrului (acuzat de fostul şef al statului că a fost ofiţer acoperit – n.n.) dintr-un interes îngust, politic. Este un atac inconştient al acestui bătrânel care a ales să dea foc imaginii României doar ca să o ajute pe doamna Udrea“.

Între timp, Popa a mai poposit prin vreo trei-patru partide: de la PND, formaţiune fondată de avocatul Fenechiu alături de alţi foşti pepededişti, la PDS-ul lui Vanghelie şi PSRO-ul lui Geoană, până la UNPR. Iar acum, odată cu fuziunea, s-a trezit în barca „bătrânelului“ Băsescu. Şi „bătrânelul“ ce face? În loc să-l pună pe coji de nucă, îl promovează şef la Giurgiu. Judeţ unde oricum nu mai există demult nici picior de opoziţie, întrucât organizaţia PNL a încăput şi ea pe mâinile unor traseişti ca Marin Anton, Lucian Iliescu sau Dumitru Beianu. Tustrei trecuţi, ca şi Popa, pe la PSD şi UNPR, înainte de a se întoarce în sânul „liberalilor“.

Singura concluzie pe care o putem trage de aici e că nici partidul lui Băsescu nu e imun la legea după care se face politică în ţara lui Nenea Iancu: „Pupat toţi piaţa endependenţi“.

Cele mai citite

VIDEO Cum au lăsat „tricolorii“ vestiarele stadionului din Priștina. „Echipa României a fost aici“

Echipa națională a României a lăsat vestiarele stadionului pe „Fadil Vokrri” din Priștina, capitala Kosovo, acolo unde a avut loc meciul UEFA Nations League,...

Adeverințe falsificate pentru a scăpa de absențele de la școală. Doi tineri au fost reținuți

Doi tineri din Pitești au fost reținuți sub acuzația de falsificare și utilizare de adeverințe medicale false, în urma unei percheziții domiciliare. Aceștia sunt...

Un nou cutremur în județul Gorj. Ce intensitate a avut

Un cutremur cu intensitate de 3,8 a avut loc sâmbătă dimineață în județul Gorj. „În ziua de 07 Septembrie 2024, la ora 09:06:22 (ora...
Ultima oră
Pe aceeași temă