7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialDe la jurnalul ţarului Nicolae al II-lea la Twitterul lui Medvedev

De la jurnalul ţarului Nicolae al II-lea la Twitterul lui Medvedev

Însemnările din jurnalul ţarului Nicolae al II-lea şi mesajele preşedintelui Dmitri Medvedev au fost comparate de presa rusă, care a identificat multe similitudini, în ciuda faptului că primul scria mai multe despre grijile familiale, iar cel de-al doilea despre problemele statului, potrivit Agerpres.

“Scrisul de mână pe hârtia veche, îngălbenită, şi textul ce apare pe ecran, pe fundalul Kremlinului, par lucruri total diferite, totuşi în ele se găsesc însemnări pe alocuri asemănătoare ale celor doi conducători ai Rusiei, ţarul Nicolae al II-lea şi preşedinte Dmitri Medvedev, ambii născuţi nu departe de malurile Nevei”, relatează Novaia Gazeta.

“Ne-am întors acasă, la ceai. Am citit puţin. Am primit din Danemarca o scrisoare şi o porţie de chez danez atât de gustos. După prânz iar am citit în glas”, scria ţarul Nicolae al II-lea, pe 14 septembrie 1895. “Iar aici se produc şi bomboane. Nu m-am putut abţine şi am gustat. Îmi plac dulciurile, chiar dacă nu fac bine”, mărturisea Medvedev pe Twitter, pe 13 iulie 2010, după o vizită la o fabrică de dulciuri.

Şi Nicolae al II-lea, şi Medvedev fac “constatări meteorologice”. “Vremea s-a stricat de dimineaţă. La ora 10,00 am plecat la Peterbug, unde am vizitat o expoziţie de maşini. Peste 140 de fabrici şi-au trimis automobilele”, scria ţarul Nicolae, la 1913.

După un secol, Medvedev notează lucruri similare în mesajele postate pe Twitter: “Vremea s-a stricat. În loc să plecăm cu elicopterele, ne deplasăm la Toronto cu maşinile. Natura este ca a noastră, din Karelia”.

Cele mai citite

Polițele ASF, plafonate se scumpesc văzând cu ochii. Sunt promise modificări

Polițele RCA au fost plafonate la nivelul tarifelor din februarie 2023, însă doar teoretic. În realitatea, am calculat că tarifele au crescut cu cel...

o candidatură așteptată declarații o atitudine deschisă

Într-o mișcare deloc surprinzătoare, Cristian Popescu Piedone, edilul sectorului 5, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei în cadrul alegerilor viitoare. Cu declarații hotărâte...

Programul Noua Casă 2024 ia start. Care sunt noutățile

Programul Noua Casă 2024 a devenit operaţional, după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanţe, în valoare de un miliard de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă