19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDe la 1 aprilie, Academia Caţavencu trece sub înaltul patronaj al omului...

De la 1 aprilie, Academia Caţavencu trece sub înaltul patronaj al omului de afaceri Attila Verestoy

Dragi cititori!

Sînt ing. Verestoy Attila, senator ales democratic în Parlamentul vostru, din 1990 şi până în ziua de azi.

M-am născut şi am crescut aici, în România. Tot aici mi-am făcut şi primele milioane de euro- nu ştiu exact câte, cine dracu` stă să le numere?!

Fiindcă tot am adus vorba de acest amar de bănet, trebuie să mărturisesc, nu ştiu dacă ştiţi, că o bună parte din banii mei sunt făcuţi din buşteni. Mai bine zis, din codrii seculari pe care i-am pus la pământ, în judeţele Harghita şi Covasna. Dacă ar fi să fac o glumă, aş zice că pentru talentul cu care am ras pădurile aş putea fi numit „Atilla, Briciul lui Dzeu”. Dar nu fac gluma asta, că-s ungur serios.

(După cum vedeţi, ca să nu mi se reproşeze că am ceva cu românii, am defrişat doar judeţele în care majoritari sunt conaţionali de-ai mei)

Pentru faptele mele, Dumnezeu m-a pedepsit. Astă-toamnă mi-am rupt un oscior într-un accident auto pe care l-am provocat singur, în Cluj. Noroc cu un echipaj SMURD, care se pregătea să transporte un bebeluş ars la Bucureşti. Copilul a fost atât de bun încât să aştepte două ore pe aeroport, până am ajuns şi eu cu glezna mea un pic zdrelită la elicopter. După aia am dat bice spre Bucureşti, că doar nu era să stau cu rana nepansată o oră întreagă!

Eu ştiu ce să înţeleg din accidentele astea, dragi români. Am ieşit în faţa unui TIR, am văzut moartea cu ochii (n-am auzit-o, ca să confirm dacă vorbea ungureşte), mi-e clar mesajul. Mă căiesc, cât încă nu-i prea târziu.

Îmi pare rău pentru toţi copacii ăia transformaţi în euro, dragi români. Vreau ca, măcar în al doisprezecelea ceas, cruzimea împotriva pădurii, a mediului în general să înceteze. Nu poimâine, nu mâine ci azi. Acum, aici.

Din acest motiv, am decis să investesc în presă. În print nu, că-i făcut din copaci. Dar în online, da.

Am investit o sumă importantă în academiacatavencu.info, dragi români. Pentru că sunt banii mei, aş putea să fac siteul ăsta numai în maghiară. E legal. Dar nu-i şi moral. Aşa că, dragi români, declar că acesta va fi primul site bilingv de umor din România. Din păcate, pentru că nu-i aşa mult loc în pagină, scrisul românesc o să fie mai mic. Poate un font de 8, sau chiar mai mic de-atât, dacă există.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, o să vedeţi, dragi români, că veţi fi trataţi de medicii care învaţă medicina în ungureşte la UMF Târgu Mureş,veţi avea o cultură condusă de un ministru de-al nostru şi, iată, veţi fi amuzaţi de umorişti unguri. Hai, că se poate! Cum ziceţi voi: Doamne-ajută!

Cu drag,

Attila, 1 aprilie 2012

Vezi primul site de umor bilingv pe www.academiacatavencu.info

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă