30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce sa alegi granitul atunci cand vrei sa faci renovari

De ce sa alegi granitul atunci cand vrei sa faci renovari

Granitul este un material unic, care infrumuseteaza orice spatiu. De regula pretul granitului este un pic mai ridicat fata de cel al altor materiale, dar in general este alegerea numarul unu atunci cand vine voba de aria constructiilor.

Roca de granit este un material care se gaseste in natura. Fiecare bucata de granit este unica si nu poate fi duplicata. Paleta de culori a granitului este extrem de larga.

Cateva exemple de culori sunt:

granitul negru piper
granitul verde
granitul rosu imperial
granit alb
granit albastru etc

Acest material este literalmente la fel de vechi ca si pamantul. Granitul este cea mai dura piatra de constructie, cu o densitate mare si o suprafata care il face rezistent la patare.

Una dintre cele mai populare utilizari ale granitului este folosirea sa pentru baie sau bucatarie. Proprietarii de case adora combinatia de durabilitate si frumusetea pe care o confera acest material. Granitul este extrem de rezistent, fiind aproape imun la ciobire, deteriorare. Marele avantaj al acestui material, dupa cum spuneam si mai sus, este faptul ca fiecare placa de granit este unica in felul sau. Din acest motiv, proprietarii de case vor obtine un design unic.

Materialul mai este folosit si pentru realizarea unor serii de monumente si pietre funerare. Rezistenta granitului, face din acesta materialul perfect care tine piept intemperiilor vremii, permitand o durata de viata lunga. Frumusetea sa contribuie, de asemenea, la un aspect impozant al monumentelor de orice fel.

Piatra de granit mai este folosit si la constructiile exterioare. Il veti vedea utilizat foarte des pentru poduri, pardoseli si terase. Toate acestea pot fi placate cu granit. Desi costisitoare, piatra de granit creeaza o estetica uimitoare si ofera o protectie optima atat in casa cat si pentru exteriorul cladirilor rezidentiale sau comericale.

Folosit pentru pardoseala caselor, podeaua de granit asigura un aspect de lunga durata, stralucitor.

Iata o lista de moduri  in care granitul poate fi utilizat:

1. Blaturi de bucatarie sau insule de bucatarie. Granitul este ideal pentru astfel de piese pentru ca este usor de curatat, durabil si igienic.
2. Monumente funerare din granit
3. Chiuvete de baie sau blaturi din granit pentru baie.
4. Semineele pot fi placate cu granit. Datorita rezistentei sale in fata temperaturilor ridicate, granitul este ideal pentru placare seminee. In plus, acesta poate fi curatat foarte usor de petele create de fumul rezultat in urma arderii lemnelor.
5. Mozaicul de granit sau medalioanele de granit. Acest tip de mozaic poate fi montat in dus, sau in orice alta zona pe care doriti sa o infrumusetati intr-un mod aparte.
6. Granitul folosit ca si blat pentru masa de bucatarie. Mesele din granit au devenit foarte populare, datorita aspectului lor industrial si usurintei cu care pot fi curatate si igienizate.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă