19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDe ce nu funcţionează Poliţia Animalelor în Ardeal

De ce nu funcţionează Poliţia Animalelor în Ardeal

La peste o jumătate de un an de la înfiinţare, Poliţia Animalelor, o organizaţie creată în judeţul Sălaj, nu are nici un fel de activitate, în ciuda faptului că îşi propusese nenumărate obiective legate de tratarea câinilor comunitari, a animalelor maltratate de stăpâni, sau a celor lovite, accidentate sau bolnave şi a altor probleme legate de drepturile patrupedelor.

Potrivit coordonatorului acestui centru, Eleonora Duma, primul lucru care ar trebui rezolvat este construirea, în Zalău, a unui adăpost pentru câini. Proiectul există, însă ceea ce lipseşte sunt fondurile, care ar trebui alocate de autorităţilor locale.

Nu şi-au pierdut speranţa

„Încercăm să punem pe picioare organizaţia, dar mai durează. Prima dată trebuie să ne ocupăm, neapărat, să creăm un adăpost. Altfel nu putem funcţiona. Deci ăsta va fi primul pas. Proiect avem. Aşteptăm să vedem cum îl putem realiza. Fără un adăpost nu avem cum să funcţionăm, că trebuie să acordăm asistenţă dacă avem solicitări”, a declarat Eleonora Duma.

„Poliţia Animalelor” a fost înfiinţată în februarie. Este vorba de cel de-al şaisprezecelea centru teritorial din cadrul Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor (IGPPA). Centrul teritorial Sălaj ar fi putut funcţiona cu ajutorul a zece voluntari, care şi-au declarat disponibilitatea de a ajuta organizaţia, dar care, din lipsa fondurilor şi a activităţii, nu au fost solicitaţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă