6.8 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialDe ce Iohannis nu-i ca Ponta

De ce Iohannis nu-i ca Ponta

O idee nedreaptă şi periculoasă a început să se propage pe reţelele de socializare şi pe site-urile de ştiri, după alegerile de duminică, în special dinspre votanţii Monicăi Macovei, şi anume aceea că în turul al doilea nu avem ce vota pentru că, în esenţă, Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt cam la fel sau, cel puţin, fac parte din acelaşi sistem politic nociv. Acest tip de raţionament poate fi comparat cu resemnarea omului ameninţat de un tsunami, care refuză să fugă din calea valului ucigaş gândindu-se că, la un moment dat, oricum va muri din cauza încălzirii globale.

„În 2009 s-a furat în dispora, acuma vedeţi, la Paris, dacă nu se fraudează se face coadă”…”coada e formată din oameni aduşi cu autobuzele”…”au blocat secţia şi v-au trimis poze”. Poate nu aţi fost atenţi, dar aceste declaraţii au fost făcute duminică seara, la un post de propagandă, chiar de premierul României. Când mulţi români se revoltau de faptul că mii de conaţionali din străinătate nu au fost lăsaţi să voteze, şeful guvernului, în loc să-şi ceară scuze pentru proasta organizare a votului din diasporă, spunea o minciună menită să acopere adevărata problemă.

Nu ar fi prima dată când Victor Ponta falsifică realitatea. Ca şi în cazul împiedicării procesului de votare din străinătate, Ponta a apelat tot timpul la diversiuni care să-l scoată curat din cele mai urât mirositoare afaceri. În „marţea neagră” liderul PSD s-a ascuns la o înmormântare, în timp ce oamenii săi din Parlament voiau să transforme Codul Penal în Codul Bunelor Maniere. Şi ar fi reuşit, dacă nu se sesiza presa şi nu ar fi intervenit ambasadele occidentale. Ponta s-a extras şi din scandalul privind legea amnistiei şi graţierii, discutată de omul de încredere, Dan Şova, cu „patriarhul” PSD, Viorel Hrebenciuc, şi din dosarul de trafic de influenţă al baronului de Mehedinţi, Adrian Duicu, spunând că ziariştii au minţit şi, în general, din orice situaţie care ar fi putut să-i afecteze imaginea. Iar pentru tot ce s-a întâmplat rău în această ţară, chiar şi în timpul mandului său de premier, Victor Ponta l-a găsit vinovat pe Traian Băsescu. Sau pe cine i-a venit la îndemână, aşa cum acum văd că se răţoieşte, din nou, la liderii PPE pentru că au îndrăznit să critice modul de organizare a alegerilor în străinătate.

Personajul politic Ponta nu ar fi putut prolifera însă în aceşti ani dacă nu ar fi existat un odios aparat de propagandă, care a avut grijă să spele toată mizeria lăsată în urmă de liderul PSD şi să-i pună în scenă diversiunile.

Iar ceea ce era mai grav s-a întâmplat: s-a creat o realitate paralelă, în care trăiesc acum milioane de români şi care au ajuns să gândească, să-şi dorească lucruri şi să caute vinovaţii, exact aşa cum le indică Victor Ponta şi oamenii din jurul său. În această realitate paralelă, condamnările de politicieni sau anchetele penale ale DNA, care scot la iveală furturi de sute de milioane de euro din banii publici, nu se ridică la nivelul de interes pe care-l suscită cele câteva pensii, alocaţii sau indemnizaţii majorate de Guvernul Ponta. Pentru oamenii care trăiesc după regulile lui Ponta, dezvăluirile probate în legătură cu ipocrizia, minciuna şi hoţia acestei puteri sunt infinit mai puţin importante decât emisiunile din fiecare seară, de la Antena 3 sau România TV, care tratează subiecte inventate, cum ar fi bolile psihice ale lui Băsescu sau vilele de sute de mii de euro aflate în proprietatea părinţilor lui Klaus Iohannis. În realitatea paralelă creată de Ponta şi monstruosul său aparat de propagandă, minciunile sunt adevăruri incontestabile, iar adevărurile evidente au devenit „manipulări băsiste”.

Este de ajuns să privim în fiecare seară la Antena 3 şi la România TV pentru a ne imagina cum va arăta România dacă Victor Ponta ajunge preşedinte. Manipularea şi minciuna vor fi înzecite după ce liderul PSD va pune mâna pe toată puterea din această ţară. În timp ce ne uităm la televizor am mai putea să ne facem o socoteală simplă, ca să vedem ce am avut de câştigat în ultimii doi ani. Şi ce am avut de pierdut. Trăim mai bine, avem perspective mai bune, merge ţara asta pe un drum ireversibil către domnia legii şi prosperitate? Dar de unde, pericolul e mai mare ca oricând. Pentru toţi cei care refuză să trăiască în realitatea mincinoasă creată de Victor Ponta, acesta ar fi un exerciţiu de bun-simţ, înainte de a se grăbi să pună semnul egal între candidatul PSD la alegerile prezidenţiale şi cel al ACL. Poate ar trebui să vedem dacă există totuşi vreo dovadă că Iohannis ne poate nenoroci viitorul, aşa cum o poate face Ponta. Iar dacă nu avem această dovadă, nu ar fi mai bine să ne adăpostim acum din faţa tsunami-ul care vine peste România? La ce ne folosesc îndoielile când Răul este chiar în faţa noastră?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gabriel Bejan
Gabriel Bejan
Gabriel Bejan, sef departament Investigatii
Cele mai citite

Călin Georgescu susținut în campania pentru prezidențiale de o firmă rusească care s-a ocupat și de Putin și Medvedev

O reţea rusă de influenţare activă în Franţa şi Germania în timpul pandemiei Covid-19 a fost utilizată şi în perioada premergătoare alegerilor recent anulate...

Parlamentul din Peru anchetează înființarea unei rețele de prostituție chiar de unul din foștii săi responsabili

Parlamentul peruan îl va convoca joi pe unul dintre foştii săi responsabili, suspectat că ar fi înfiinţat o reţea de prostituţie în interiorul adunării...

Călin Georgescu susținut în campania pentru prezidențiale de o firmă rusească care s-a ocupat și de Putin și Medvedev

O reţea rusă de influenţare activă în Franţa şi Germania în timpul pandemiei Covid-19 a fost utilizată şi în perioada premergătoare alegerilor recent anulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă