15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDe ce Dragnea are nevoie să demoleze Justiția | OPINIE

De ce Dragnea are nevoie să demoleze Justiția | OPINIE

O Justiție independentă l-ar scoate din joc pe Dragnea până la finele anului care tocmai a început. Dar Dragnea nu vrea pe tușă, ci vrea să fie mai mult decât jucător, vrea să arbitreze jocul. De pe scaunul de la Cotroceni.

Așa că, în acest moment, inamicul numărul unu al șefului PSD îl reprezintă procurorii și judecătorii.

Faptele arată că Liviu Dragnea merge pe un câmp minat. A scăpat ca prin urechile acului de explozia dosarului influențării votului la referendum, unde a fost condamnat doar cu suspendare. Însă alte mine antipersonal mai periculoase îi stau în cale. Cea mai la vedere și de care Dragnea se apropie rapid este dosarul aflat acum pe rolul instanței în care obiectul este angajarea unor pesediste din Teleorman la stat, fără ca pesedistele să fi trecut o dată pe la muncă în ani de zile. A doua mină, îngropată adânc, dar cu potențial mare de fragmentare la declanșare, este dosarul penal 67/P/2012 al DNA, în care sunt cercetate posibile infracțiuni conexe activității Tel Drum SA. Un dosar care stă de cinci ani la DNA și care a produs o victimă colaterală în 2014. Atunci, un secretar de stat de la Transporturi, Valentin Preda, a fost prins în flagrant când voia să-i înmâneze lui Dragnea fotocopii din dosar care conțineau informații despre anchetarea Tel Drum. În dosarul lui Preda, Dragnea a fost martor la DNA. Iar pentru cine nu știe încă, Tel Drum SA este o firmă din Teleorman înființată de Consiliul Județean și „privatizată“, ulterior, când Dragnea a ajuns la conducerea CJ. Iar de acolo a început drumul ei spre succes financiar nebun, alimentat cu contracte de stat și camuflat sub niște acționari-paravan ai șefului PSD însuși.

O condamnare în oricare dintre cele două dosare îl trimite pe Liviu Dragnea direct la pușcărie. Condamnat deja în dosarul referendumului din 2012, este imposibil ca în dosarul pesedistelor angajate la stat o eventuală condamnare să fie cu suspendare. Iar dacă ajunge la pușcărie, Dragnea va fi aruncat la gunoi de către colegii lui. Fără regrete, ba chiar cu satisfacție.

De ce are nevoie acum Dragnea, practic? Are o nevoie disperată, în primul rând, ca în dosarul angajărilor pesedistelor să fie achitat. Nu condamnat cu suspendare, ci achitat. În al doilea rând, șefului PSD îi este necesar ca dosarul Tel Drum din DNA să nu ajungă în instanță. Să fie, adică, închis. Să dispară.

Pentru ca cele două nevoi penale ale lui Dragnea să fie satisfăcute, mecanismul guvernamentalo-parlamentar trebuie să funcționeze ca uns, fără sincope, pentru a demola Justiția. Nu mă miră, deci, că șef al Comisiei Juridice din Camera Deputaților a fost instalat Florin Iordache, omul care, în „marțea neagră“, făcea ture la miezul nopții în Parlament ca să transmită ordinele de distrugere a legilor anticorupție. Iar omoloaga din Senat este o fată de casă a lui Dragnea, Carmen Daniela Dan, angajată 12 ani în subordinea șefului PSD la CJ Teleorman.

P.S.:  Tot ce am scris mai sus a fost confirmat cu asupra de măsură prin instalarea lui Iordache la Ministerul Justiției și montarea Danielei Carmen Dan la Ministerul de Interne.   

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă